Кисельов вважає закон про наклеп дурістю і рудиментом

22 Вересня 2012
7996
22 Вересня 2012
20:09

Кисельов вважає закон про наклеп дурістю і рудиментом

7996
Кисельов вважає закон про наклеп дурістю і рудиментом

Євгеній Кисельов назвав законопроект про криміналізацію наклепу дурістю і очевидним рудиментом радянського кримінального права. Про це ведучий сказав під час огляду подій тижня у випуску ток-шоу «Велика політика» 21 вереня на телеканалі «Інтер».

 

«Що стосується скандального законопроекту Віталія Журавського, то спочатку Верховна Рада прийняла його в першому читанні більшістю в 244 голоси, а потім сильні світу цього почали один за одним відмежовуватися від дурної ідеї відродити кримінальну відповідальнісь за наклеп, очевидний рудимент радянського кримінального права», - сказав Євгеній Кисельов.

 

Також ведучий додав: «Важко позбутися відчуття, що сталося одне з трьох: або очевидна дурість, або спроба любителів копіювати все найгірше у сусідній Росії і прийняти ті ж поправки до законодавства, які були прийняті нещодавно Держдумою в Москві з явним наміром приструнити незалежну пресу; або хтось намагається підставити президента Януковича за принципом "що гірше, то краще».

 

Законопроект № 11013  «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)» зареєстували 19 липня. За тиждень до цього статтю про наклеп повернули до російського кримінального кодексу.

 

Ухвалення цього законопроекту засудили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, Національна спілка журналістів Україниопозиційні політичні силиНезалежна медіа-профспілка Українирух «Стоп цензурі!»Організація з безпеки і співробітництва в Європі«Репортери без кордонів», перший віце-прем'єр-міністр Валерій ХорошковськийМіжнародна і Європейська федерації журналістівМіжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7996
Читайте також
27.09.2012 17:15
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
22 368
26.09.2012 08:57
Катерина Яковленко, Микола Семена, Ганна Черевко, «День»
25 912
20.09.2012 15:52
Інна Долженкова
для «Детектор медіа»
42 788
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду