Прокуратура зобов’язала міліцію ще раз перевірити заяву Мустафи Найєма

18 Вересня 2012
8106
18 Вересня 2012
13:13

Прокуратура зобов’язала міліцію ще раз перевірити заяву Мустафи Найєма

8106
Прокуратура скасувала постанову міліції про відмову в порушенні кримінальної справи
Прокуратура зобов’язала міліцію ще раз перевірити заяву Мустафи Найєма

Прокуратура міста Києва вважає, що міліція провела не повну перевірку заяви Мустафи Найєма стосовно інциденту, що стався із журналістом 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру, повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ прокуратури міста Києва.

 

У зв'язку із цим, прокуратура скасувала постанову Дніпровського райуправління міліції про відмову в порушенні кримінальної справи та повернула матеріали для проведення додаткової перевірки.

 

Прокуратура Києва зобов'язала міліцію ще раз перевірити заяву Мустафи Найєма, встановити та опитати усіх очевидців інциденту.

 

Результати додаткової перевірки МВС має оприлюднити наприкінці вересня.

 

Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру, де проходив з'їзд Партії регіонів. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Дніпровське райуправління міліції відмовило в порушенні кримінальної справи.

 

На засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації Мустафа Найєм зазначав: «У своїй заяві я вказував, що народний депутат Віталій Хомутиннік знає людину, яка вчинила ці дії. Ця людина дзвонила мені з телефону пана Хомутинніка. Але правоохоронні органи не допитали пана Хомутинніка по суті. Також я вказав номери автомобілів, які були в цьому конфлікті, одна з них належить пану Калетнику (Миколі Миколайовичу. - ТК). У відповіді міліції вказано, що опитати з цього приводу пана Калетника було неможливо, оскільки за останнім місцем реєстрації він на даний час не проживає. І знайти його неможливо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8106
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду