У Житомирі суд визнав захисника ТВі винним у правопорушенні

14 Вересня 2012
7357
14 Вересня 2012
17:28

У Житомирі суд визнав захисника ТВі винним у правопорушенні

7357
Рішення будуть оскаржувати
У Житомирі суд визнав захисника ТВі винним у правопорушенні

Корольовський районний суд Житомира визнав, що громадський діяч, один із організаторів акції на захист ТВі Влад Пучич скоїв адміністративне правопорушення. Суд застосував міру стягнення - попередження. Влада Пучича звинуватили у "порушенні правил проведення зборів та мітингів" (ст. 185-1 КпАп). Про це пише видання «Житомир. іnfo».

 

«Суддя зазначив, що суспільним інтересам шкоди заподіяно не було, але тим не менше суд вирішив визнати мене винним», - каже Пучич.

 

Адвокат активіста Олексій Ясюнецький каже, що суд застосував до Влада Пучича найменшу міру покарання за цією статтею - попередження, але вони мають намір подавати на апеляцію.

 

«Ми з Владом вирішили подавати апеляційну скаргу на дану постанову. Тут є позиція принципова, санкція це не штраф, це лише попередження. Але справа в тому, що в цьому випадку відсутній склад правопорушення. Влад повідомив завчасно про проведення акції», - пояснює Ясюнецький.

 

Перед початком засідання суддя відхилив клопотання «5 каналу» та житомирського «Ц-ТВ» про проведення телезйомки у залі суду, але журналісти могли бути присутні на засіданні.

 

10 вересня Влад Пучич отримав повістку до райвідділу міліції з приводу проведення 8 вересня у центрі Житомира акції «Захистимо свободу слова». Нагадаємо, у Житомирі, акція на підтримку ТВі пройшла незважаючи на заборону суду. Участь в акції взяло близько 100 осіб: студентів, активістів громадської організації «Демократичний альянс» та Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду