Російські продюсери пропонують українському уряду та кіноіндустрії створити кіношколу

13 Вересня 2012
4601
13 Вересня 2012
13:55

Російські продюсери пропонують українському уряду та кіноіндустрії створити кіношколу

4601
У приклад ставлять свій проект
Російські продюсери пропонують українському уряду та кіноіндустрії створити кіношколу

Віце-президент російської кінокомпанії СТВ Анна Крутова (на фото) пропонує українським кіноіндустрії та уряду долучитись до створення кіношколи за американською методикою. Таку ідею вона висловила під час міжнародної конференції «Кінобізнес: особливості, перспективи, можливості», яка пройшла в межах медіафоруму Kiev Media Week.

 

Подібний проект наразі реалізовується в Росії. За словами пані Крутової, лідери російського кіновиробництва постійно відчувають нестачу професійних кадрів і саме тому започаткували цю ініціативу.

 

«Радянська школа кіноосвіти на сьогодні не здатна забезпечити потреби глядачів», - вважає пані Крутова. У Росії 43 виші готують спеціалістів галузі, більшість з яких не здатні працювати в кіновиробництві і залишаються без роботи. «Країна випускає 40 сценаристів на рік, тоді як індустрії потрібно 200», - додала пані Крутова.

 

Обравши за найліпшу методику американських вишів, які готують фахівців галузі, російська Асоціація теле- та кінопродюсерів вирішила вибудовувати стосунки зі Школою кінематографу Університету Південної Каліфорнії (USC School of Cinematic Arts) і підготувати педагогів, які надалі навчатимуть інших. Улітку спільно з USC та Всеросійським державним університетом кінематографії (ВГИК) була проведена Школа сценарної майстерності - перший етап проекту зі створення кіношколи. Надалі за участю російської держави та спонсорів розробляється постійно діюча програма.

 

Також індустрія, за словами пані Крутової, планує створити гільдію студентів кіно й телебачення Росії та країн СНД. Робоча назва - МОСКІТ («Молоде об'єднання студентів кіно і телебачення).

 

У коментарі «Телекритиці» Анна Крутова повідомила, що модель роботи кіношколи нині розробляється і має бути завершена до вересня 2013 року. Фінансування проекту з боку держави становить близько 1,5 млн. доларів. «Наш уряд занепокоєний цим питанням і в усьому нам допомагає. Але кіношкола створюватиметься на основі державних коштів та приватного капіталу. Не можу поки що назвати бюджет проекту, тому що він на етапі розробки. Але методологія купується недешево: це приїзд викладачів, програми, консалтинг університету. Але з боку держави це невеликі кошти: 1-1,5 млн. доларів. Школа передбачає 200 людей. За 3 млн можна купити всю методологію. Тобто це завдання держави», - розповіла пані Крутова.

 

За результатами роботи школи має бути створене кадрове агентство.

 

Анна Крутова хоче, щоб український уряд підтримав проект створення кіношколи за участю індустрії, з якою надалі співпрацюватиме російський проект. «Кадри з України, Білорусії та Казахстану так чи інакше перетинаються. Тому це наше спільне завдання. Ми хочемо віддати свої знання, досвід і можливості. Та привезти методології, які не так легко отримати», - зазначила вона.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - filmbusiness.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду