Суд зменшив компенсацію, яку ІСTV має сплатити автору ролика Kiеv Live – Timelapse

13 Вересня 2012
5676
13 Вересня 2012
13:14

Суд зменшив компенсацію, яку ІСTV має сплатити автору ролика Kiеv Live – Timelapse

5676
Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу ІСTV
Суд зменшив компенсацію, яку ІСTV має сплатити автору ролика Kiеv Live – Timelapse

11 вересня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу ІСTV у справі за позовом автора ролику Kiеv Live - Timelapse (Kiеv Live) Олега Фінгера щодо порушення авторського права. Про це «Детектор медіа» повідомив пан Фінгер (на фото).

 

Як пише видання «Юридична практика», суд скасував рішення суду першої інстанції у частині відшкодування компенсації, зменшивши суму за порушення авторського права із 49 тис. 500 грн до 10 тис. 940 грн. Решта пунктів рішення Голосіївського районного суду зашилось без змін.

 

Телеканал ICTV справу не коментує.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», пан Фінгер просив суд захистити його права на аудіовізуальний твір Kiеv Live - Timelapse (Kiеv Live), розміщений на сайті YouTube, фрагменти якого були використано 4 грудня 2011 року у телесюжеті на телеканалі ICTV у програмі «Факти тижня з Оксаною Соколовою». Позивач просив стягнути з телеканалу 49 тис. 500 грн компенсації за порушення авторського права. Голосіївський райсуд став на бік позивача і постановив стягнути з ICTV на його користь згадану суму та 495 грн судового збору. Компенсацію автор ролика планував віддати на протез для онкохворої дитини.

 

Канал ICTV оскаржив рішення в апеляційному суді. За інформацією «Юридичної практики», у ході розгляду апеляційної скарги представник апелянта зазначив, що в суді першої інстанції факт поширення інформації не був доведений, а розмір компенсації є необгрунтованим. У свою чергу представник позивача, адвокат Клим Братковський переконував, що представник відповідача в першій інстанції визнав факт поширення даного сюжету з використанням фрагментів ролика автора і підкреслив, що даний сюжет розміщувався на сайті телеканалу аж до рішення суду першої інстанції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.radiosvoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду