На конкурс в МХ-5 подався «Персей ТВ», що наслідує «Аріадну ТВ»

11 Вересня 2012
7117
11 Вересня 2012
15:07

На конкурс в МХ-5 подався «Персей ТВ», що наслідує «Аріадну ТВ»

7117
Компанію представила юрист НАМ Тетяна Фоміна
На конкурс в МХ-5 подався «Персей ТВ», що наслідує «Аріадну ТВ»

Одним з учасників цифрового конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5 є ТОВ «Персей ТВ», яке представляє юрист Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Тетяна Фоміна. Компанія претендує на місця в МХ-5 у містах Березань і Кагарлик Київської області, де вона є єдиним претендентом (у цих населених пунктах по два вільні канали в МХ-5).

 

«Персей ТВ» запропонував програмну концепцію, фінансові, економічні та технічні можливості, аналогічні минулорічним переможцям конкурсу на місця в МХ-5 - новим компаніям ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір», які здобули 150 частот у МХ-5 по всій Україні. Про це заявила Тетяна Фоміна.

 

Програмна концепція ТОВ «Персей ТВ» передбачає 12 годин національного продукту на добу (у тому числі 6 годин -власного виробництва) і 12 годин - іноземного. Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми становитимуть 2,5 години на добу, культурно-мистецькі - 15 хвилин, науково-просвітницькі - 15 хвилин, розважально-музичні - 3,5 години, фільмопоказ - 11 годин 50 хвилин. «Ми зменшили кількість дитячих програм у концепції з 1 години до 30 хвилин і вважаємо, що це має стати нашою конкурентною перевагою», - заявила пані Фоміна.

 

За словами Тетяни Фоміної, компанія взяла на себе більші інвестиційні зобов'язання, ніж п'ятеро переможців минулорічного конкурсу, - 5 млн грн.

 

Компанія претендує лише на дві частоти, оскільки в засновника і директора «є інтереси в цих містах», уточнила пані Фоміна.

 

Нагадаємо, що Незалежна асоціація телерадіомовників оскаржує минулорічний регіональний цифровий конкурс, а саме рішення Нацради про оголошення конкурсу і затвердження конкурсних умов, а також рішення щодо п'ятьох переможців конкурсу - нових маловідомих компаній, які отримали велику кількість частот: «Партнер ТВ», «Новий формат ТВ», «ТВ Вибір», «Аріадна ТВ» та «Лідер ТВ». Справа розглядається вже в апеляційній інстанції. НАМ у суді представляє Тетяна Фоміна.

 

У матеріалах справи містяться документи учасників конкурсу. З них НАМ вбачає, що переможцями були визнані компанії, які запропонували поширювати найменшу кількість вітчизняних та власних передач, не планували поширення дитячих передач, зазначили технічне обладнання, за допомогою якого неможливо здійснювати повноцінне мовлення, та фінансові можливості яких обмежувалися внесеними у статутний фонд кількома сотнями гривень.

 

За даними НАМ, ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Партнер ТВ», створені за місяць до проведення конкурсу за одним зразком - однакові засновники, однакові статути, однакові програмні концепції, отримали тридцять відсотків усіх ліцензій. Довідки філій РТПЦ, які містяться у справі, свідчать, що ці компанії не почали мовлення станом на квітень 2012 року, хоча умовою конкурсу було забезпечення трансляції з 1 вересня 2011 року соціальних роликів для населення про порядок переходу з ефірного на цифрове мовлення. У довідках, наданих управліннями Пенсійного фонду, зазначено, що у 2011 році ці компанії не вели діяльності та не мали працівників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7117
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду