«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» представили у Парижі

9 Вересня 2012
5130
9 Вересня 2012
15:33

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» представили у Парижі

5130
для широкої публіки Українського культурно-інформаційного центру
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» представили у Парижі
У Парижі відбулася прем`єра фільму Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», повідомляє «Укрінформ».
 
Кінострічку французькій публіці представив кінознавець Любомир Госейко.
Презентація відбулася під час позачергового засідання Українського кіноклубу в Парижі у приміщенні Українського культурно-інформаційного центру.
 
«Мелодрама українського режисера Михайла Іллєнка, яка вже має гран-прі Міжнародного київського кінофестивалю (2011 р.) та Міжнародного кінофоруму в Омську (2010 р.), вперше демонструється широкій публіці саме в Парижі», - зазначив Госейко.
 
За його словами, «французькою ініціативою» вже зацікавилися за кордоном. Він нагадав присутнім, що «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» під час прокату в Україні упродовж 46 днів перебував у топ-10 за кількістю глядачів: стрічку у 40 містах України переглянуло понад 60 тис. осіб.
 
Нагадаємо, стрічку Михайла Іллєнка висунули від України на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Фільм іноземною мовою».
 
Виробниками фільму є продюсерський центр «Інсайт-медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 
 
«Той, хто пройшов крізь вогонь» - історія про українця Івана Даценка, людину, яка побувала під час Другої світової війни в полоні у фашистів, а пізніше - і в катівнях НКВС. Льотчик, за плечима якого понад 300 бойових вильотів, герой Радянського Союзу, який потрапив в 1944 році в полон до фашистів, а після втечі був звинувачений радянською владою у зраді Батьківщини. Він не зламався, утік із сибірського заслання й емігрував до Канади, де став вождем племені індіанців, зберігши при цьому український дух і культуру.
 
У картині знімалися українські актори: Дмитро Лінартович, Ольга Гришина, Віталій Лінецький, Іванна Іллєнко, Олександр Ігнатуша, Віктор Андрієнко, Олег Примогенов, Микола Боклан та інші.
 
Прем'єра фільму відбулася 21 вересня 2011 року в рамках конкурсної програми третього Київського міжнародного кінофестивалю, де стрічка отримала гран-прі.
 
Стрічку відзначено на кінофестивалях в Україні, Росії і США. Картина здобула приз у номінації «Найкращий повнометражний фільм» XXI Міжнародного кінофоруму «Золотий Витязь», та диплом «За найкращу чоловічу роль другого плану» (Олексій Колесник). За підсумками XV Бердянського міжнародного кінофестивалю фільм став лауреатом у номінаціях «Найкраща чоловіча роль другого плану» (Віктор Андрієнко), «Найкраща жіноча роль» (Ольга Гришина) та «Найккраща епізодична роль» (Олександр Ігнатуша). На нью-йоркському «Кінофесті NYC» стрічка здобула «Приз глядацьких симпатій».
 
«Той, хто пройшов крізь вогонь» був представлений на двох впливових світових кіноринках - Європейському фільм маркеті (EFM) та Кіноринку в Каннах.
 
В український кінопрокат фільм вийшов 19 січня 2012 року.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5130
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду