Маша Гессен залишила «Вокруг света» через незгоду висвітлювати експедицію Путіна

4 Вересня 2012
8045
4 Вересня 2012
14:29

Маша Гессен залишила «Вокруг света» через незгоду висвітлювати експедицію Путіна

8045
На експедиції наполягав власник видання
Маша Гессен залишила «Вокруг света» через незгоду висвітлювати експедицію Путіна

Головний редактор видавничого дому та журналу «Вокруг света» Маша Гессен заявила, що залишає свою посаду через розбіжності з власником видання з приводу її повноважень, пише Lenta.ru.

 

Маша Гессен пояснила, що власник видавничого дому попросив її відправити журналістів «Вокруг света» в експедицію з порятунку стерхів (білі журавлі, занесені до Червоної книги) разом з президентом Володимиром Путіним. Пані Гессен визнала це відрядження недоцільним, а прохання власника розцінила як втручання в роботу редакції. «Власник визнав, що після цього зі мною працювати не можна, оскільки він вважає, що ці рішення лежать не тільки у сфері моїх повноважень», - пояснила вона.

 

«Я дуже вдячна видавництву "Вокруг света" за те, що ми домовилися, що ми скажемо правду про те, що сталося», - додала пані Гессен.

 

Видавництвом володіє генеральний директор сейлз-хаусу «Відео Інтернешнл» Сергій Васильєв.

 

У липні 2012 року «Вокруг света» став офіційним журналом Російського географічного товариства, головою опікунської ради якого є Володимир Путін.

 

Маша Гессен прийшла в «Вокруг света» в січні 2012 року, змінивши на посаді керівника видавничого дому Сергія Пархоменка. Разом з нею у видавничому домі істотно змінився і редакційний склад - колишніх співробітників замінила команда пані Гессен зі «Сноба».

 

Раніше Маша Гессен працювала заступником головного редактора проекту «Сноб», однак восени залишила цю посаду через конфлікт з керівником «Сноба» Володимиром Яковлєвим.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Сноб»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8045
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Veter
4251 дн. тому
Может быть, и из-за политики, из-за журавлей и Путина, но Маша зарплату себе сделала в два раза больше, чем было у Пархома. Ее зарплата была 800 тысяч руб. Для того, чтобы платить себе и своим людям большие зарплаты, Маша уволила необходимых сотрудников. Рассказывают и смешные вещи: ее жена - Даша Орешкина не брала декрет и привозила коляску с малышом, которого зовут Гессен Орешкин, прямо в контору. Мальчик зачат от брата Маши (говорят). Всю эту клинику увидела, наверное, вышедшая из декрета директор издательства и...наверное, удивилась. Может быть, директорше эта картина маслом и не понравилась. Заоблачные зарплаты, специфическая обстановочка... Конечно, сейчас все либеральные интернет-СМИ будут писать, что Машу затравили по политике: отказалась отправить кора освещать что-то про путинских журавлей, но за всем этим политическим позиционированием стоит такой житейский маразм... Говорят, из журнала "Вокруг света" совершенно пропала география, стало много политики. Маша - политический журналист с претензией. Аффтар, хоть немного изучай материал, прежде чем писать статьи!
Vova
4251 дн. тому
Гессен существенно изменила наполнение журнала. Стало меньше науки, путешествий, зато стало больше политики, нытья, "борьбы с режимом и рабской психологией". Естественно, такой поворот не понравился читателям и рейтинг и тиражи журнала стали резко падать. Это озаботило владельца журнала который сделал соответствующие выводы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду