Комітет свободи слова розгляне питання щодо ТВі і газети «Главное»

31 Серпня 2012
8167
31 Серпня 2012
13:45

Комітет свободи слова розгляне питання щодо ТВі і газети «Главное»

8167
ТВі продовжують вимикати в кабельних мережах, а в газети «Главное» вилучили сервер
Комітет свободи слова розгляне питання щодо ТВі і газети «Главное»

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації планує розглянути на першому засіданні останньої сесії парламенту шостого скликання питання про ситуації навколо вимкнення телеканалу ТВі з кабельної мережі «Тріолан» та про вилучення правоохоронними органами Харкова сервера інтернет-видання та газети «Главное». Про це йдеться у повідомленні секретаріату Комітету.

 

Також на засіданні, яке заплановане на 5 вересня 2012 року, народні депутати розглянуть низку законопроектів. Зокрема, проект № 10698 про внесення змін до статті 20 Закону України «Про рекламу» щодо заборони використання зображень дітей у політичній рекламі; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту персональних даних (№ 10472); про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму державної підтримки галузі кінематографії (№ 10619) та про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за пропаганду гомосексуалізму (№ 10729).

 

Нагадаємо, 29 серпня співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю Харкова під час обшуку в будівлі офісу банку «Базис» вилучили файловий сервер, що належить виданню «Главное».

 

Як писала «Детектор медіа», 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах (станом на 23 серпня - 42 кабельні мережі, станом на 31 серпня - 60 мереж). Наприкінці серпня ТВі вимкнули з кабельних мереж у двох містах Чернігівської області - Ніжині та Прилуках.

 

Із 5 вересня найбільший оператор кабельного телебачення «Воля» переводить ТВі з базового пакету «Україна і світ» у розширений дорожчий пакет «Всесвіт».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду