ТВі вимкнули в Ніжині та Прилуках

30 Серпня 2012
7008
30 Серпня 2012
18:28

ТВі вимкнули в Ніжині та Прилуках

7008
Керівництво каналу пов’язує це з політичним тиском
ТВі вимкнули в Ніжині та Прилуках

Канал ТВі вимкнули з кабельних мереж у двох містах Чернігівської області - Ніжині та Прилуках. Про це пише чернігівське видання «Високий Вал».

 

За інформацією «Високого Валу», відключення каналу було здійснено під тиском представника Нацради Леоніда Мельника, який викликав власників кабельних мереж «на килим» з обіцянкою позбавити ліцензій у разі, якщо ті не вимкнуть ТВі.

 

Також цю інформацію у своєму блозі оприлюднив і генеральний директор ТВі Микола Княжицький: «От щойно зателефонував до мене Микола Томенко і сказав, що ТВі вимкнули у Малині, а зранку представники Нацради наказали вимкнути ТВі у Прилуках і Ніжині».

 

На телефонні дзвінки Леонід Мельник не відповідає.

 

«Власники прилуцьких і ніжинських кабельних мереж були не багатослівними і порадили звернутися в "Основу" - кабельну телемережу Чернігова, яка мовляв "потрапила в аналогічну ситуацію". Але директор "Основи" відключення ТВі у Чернігові не підтвердив», - пише «Високий Вал».

 

Дмитро Барнаш, директор і співвласник ТОВ «ТРК ТІМ», що надає послуги кабельного телебачення в Прилуках і Ніжині, коментуючи відключення, зазначив: «Нацрада прийняла розпорядження про універсальні програмні послуги. Все що транслюється з телевежі, транслюється і в кабелі . Тому каналу ТВі у Ніжині і Прилуках в аналогу немає, а в цифровому пакеті він залишився».

 

«Коли зверталися до call-центрів тих кабельних операторів, які нас відключили, скрізь є посилання на рішення Нацради №1033, - прокоментував ситуацію заступник генерального директора ТВі з розвитку Олександр Півнюк під час з'їзду представників індустрії платного ТБ України, - Рішення скасоване, але незалежно від того є це рішення, чи немає, ми розуміємо, що це зроблено під тиском. Володимир Манжосов в особистій бесіді зі мною сказав, що ніхто не дає в Національній раді таких команд. Тому я підвожу до того, що якщо представники на місцях підходять до вас і вимагають відключити телеканал ТВі, рахуйте їх злочинцями, аферистами, самозванцями, бо я не знаю, чиї замовлення вони виконують».

 

Нагадаємо, наприкінці липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах 20 липня. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). Неофіційно представники «Тріолану» пояснили такі зміни ремонтом обладнання.

 

Згодом «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах (станом на 23 серпня - 42 кабельні мережі).

 

Нагадаємо, що гендиректор ТВі Микола Княжицький балотується до Верховної Ради під номером 11 у списку об'єднаної опозиції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7008
Читайте також
31.07.2012 18:59
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
18 046
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
4252 дн. тому
Жодного разу нас не збирали з прводу відключення каналуТВі.Це брехня .яку Головатенко з Високого валу видумав за гроші.Просто ТВІ крисила гроші.які раніше платила за розповсюдження сигналу.З ними ніхто не хоче мати справи.Кабелники Чернігівщини.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду