«Телетріумф-2012» відбудеться 30 листопада, транслюватиме «Україна» (ДОПОВНЕНО)

29 Серпня 2012
7360
29 Серпня 2012
15:02

«Телетріумф-2012» відбудеться 30 листопада, транслюватиме «Україна» (ДОПОВНЕНО)

7360
Заявки приймаються з 1 по 27 вересня
«Телетріумф-2012» відбудеться 30 листопада, транслюватиме «Україна» (ДОПОВНЕНО)

Церемонія нагородження лауреатрів 12-ї національної телевізійної премії «Телетріумф» відбудеться 30 листопада в Національному палаці мистецтв «Україна». Телевізійну трансляцію церемонії забезпечить телеканал «Україна». Про це оголосив оргкомітет премії на прес-конференції 29 серпня.

 

Лауреати цьогорічного «Телетріумфу» будуть визначатися в 54 номінаціях. Прийом заявок відбуватиметься через сайт «Телетріумфу» http://www.teletriumf.ua/ з 1 по 27 вересня. Робота журі з оцінювання поданих робіт розпочнеться 15 жовтня, повідомила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

 

Цього року в «Телетріумфу» з'явився стратегічний наглядовий орган - експертна рада, яка відповідає за створення переліку номінацій і формування журі. Як розповіла виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету (ІТК) Катерина Котенко, до експертної ради увійшли 15 осіб, «відомих на всьому українському телевізійному ринку і в найближчих країнах». Їхні імена будуть оприлюднені на сайті премії.

 

«Телетріумф-2012» має низку новацій у номінаціях, порівняно з попередніми роками. Перша новація стосується регіональних номінацій. «Ми неодноразово чули зауваження, що загальнонаціональні експерти не дуже уважно ставляться до продукту регіональних телекомпаній. Тому нині для регіональних номінацій будуть окремі експерти, які представляють регіональні телекомпанії і продакшни. Це не означає, що регіональні телекомпанії не можуть конкурувати із загальнонаціональними, але вони мають окремий пул своїх номінацій і окреме журі», - розповіла пані Котенко.

 

Номінації «Телетріумфу-2012» розподілено по восьми групах: спеціальні номінації, дизайн, інформаційні/аналітичні програми, ток-шоу, розважальні програми, спорт, програми, фільми/серіали. З'явилися нові номінації «Відкриття року», «Стиліст», «Інтерв'юер», «Телевізійний ситком/скетчком». «Ток-шоу» розділилося на політичні і суспільно-соціальні, номінацію «Дитяча програма» перейменовано на «Програма для дітей», розширилися групи номінацій «Дизайн» і «Спорт».

 

За словами Катерини Котенко, при подачі заявки оргкомітет відтепер має право просити паспорт номінанта для підтвердження того, що це український діяч. Але рішення про допуск або недопуск до конкурсу експертна рада прийматиме по кожному індивідуально. «Якщо відомо, що людина більшу діяльність проводить на українському ринку і відома своїми досягненнями саме тут, то її допускатимуть до участі в конкурсі», - зазначила пані Котенко.

 

Для програм і фільмів також має бути підтвердження «українськості»: якщо продукт знято за гроші чи за участі українського резидента, він має право подаватися на «Телетріумф». «Основна мета - відзначити досягнення саме українського ринку, тому введено такий бюрократичний момент», - пояснила Катерина Котенко.

 

Формування переліку журі, яке оцінюватиме конкурсантів, іще триває: експертна рада поки тільки визначила список критеріїв, далі обиратиме журі. Членів журі обіцяють оголосити до середини вересня.

 

Також у середині вересня оргкомітет оголосить незалежного аудитора премії. Зараз ІТК проводить тендер серед аудиторських компаній «великої четвірки».

 

Трансляція церемонії, як планує телеканал «Україна», відбудеться в день її проведення - 30 листопада, але сценарій дійства ще на стадії створення. «Будемо залучати найсучасніші телевізійні засоби й можливості, щоб конкурс пройшов на високому рівні», - наголосила генеральний директор каналу Марина Миргородська, додавши, що з вересня на каналі «Україна» розпочнеться масштабна рекламна кампанія «Телетріумфу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7360
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мау
4228 дн. тому
Так Україна лише транслює російський фуфел! Хіба що за Євро-2012 щось дати.
fcw
4229 дн. тому
Ну все,чекаймо водоспад нагород на програми каналу "Україна"...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду