Сумська ОДТРК та «НБМ» змінили сітку мовлення на час виборів

15 Серпня 2012
7366
15 Серпня 2012
18:16

Сумська ОДТРК та «НБМ» змінили сітку мовлення на час виборів

7366
Сумська ОДТРК та «НБМ» змінили сітку мовлення на час виборів

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення погодила змінену сітку мовлення Сумської ОДТРК та ТОВ «ТРК «НБМ», які мовлять на одному 64 ТВК у місті Суми, на час проведення передвиборчої агітації. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 15 серпня, задовольнивши заяву компаній.

 

Зміни зумовлені тим, що Сумська ОДТРК має надати ефірний час у проміжку між 19 та 22 годинами для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів державного бюджету.

 

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, телекомпанії погодили змінену сітку мовлення і тепер з 8 вересня по 26 жовтня 2012 року ОДТРК мовитиме у вихідні та будні у таких слотах: 18.00-19.30 та 21.30-22.00.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», раніше Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням розглянути можливість щодо зміни сіток мовлення деяких компаній на час проведення передвиборної агітації. Володимир Манжосов зазначив, що Національна рада породжуватиме зміни у сітках, лише в тому випадку, якщо компанії, які мовлять на одній частоті, між собою домовляться і звернуться з відповідною заявою.

 

Нагадаємо, 8 серпня, керівництво телекомпанії «Нова Одеса» заявило, що отримало лист від Одеської ОДТРК з пропозицією надати ефірний час з 19.00 до 22.00 для трансляції передвиборних матеріалів, підготовлених за кошти державного бюджету. «Нова Одеса» і Одеська ОДТРК мовлять на 38 ТВК в Одесі. При цьому за «Новою Одесою» закріплений вечірній час, а за ОДТРК денний. «Нова Однеса» вважає цю пропозицію неприйнятною.

 

У 2009 році Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяви кількох обласних телерадіокомпаній, у тому числі і Одеської ОДТРК, щодо тимчасового надання їм прайм-тайму для проведення передвиборної агітації. Тоді з 19 по 22 годину на телекомпаніях виходила передвиборна агітація кандидатів у президенти за кошти державного бюджету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7366
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду