Дондюк увійшов до числа фіналістів правозахисного конкурсу Anthropographia

14 Серпня 2012
6606
14 Серпня 2012
17:53

Дондюк увійшов до числа фіналістів правозахисного конкурсу Anthropographia

6606
і стане учасником міжнародної виставки
Дондюк увійшов до числа фіналістів правозахисного конкурсу Anthropographia

Український документаліст Максим Дондюк став фіналістом міжнародного конкурсу проектів Anthropographia. Про це повідомляє сайт конкурсу.

 

AnthropoGraphia обстоює права людей, підтримуючи фотографів в усьому світі. При цьому оргкомітет конкурсу не розмежовує фотожурналістику та мистецтва, об'єднуючи різні підходи авторів.

 

Робота Уолтера Астради 

 

Цього року в конкурсі переміг аргентинський фотограф Уолтер Астрада із серією «Руйнуючи міф проти насильства щодо жінок в Норвегії».

 

У номінації «Заохочувальна премія» перемогли  Аарон Вінсенц Елкаім (Aaron Vincent Elkaim/Boreal Collective) з Канади та іспанський фотограф Альваро Лаіз (Álvaro Laiz).

 

До фіналу конкурсу увійшли роботи таких фотографів, як Тасліма Ахтер (Taslima Akhter) з Бангладеша, Робін Хеммонд (Robin Hammond/Panos) з Нової Зеландії, Густаво Джоновіч (Gustavo Jononovich) з Аргентини, Чжан Лалджі (Zhang Liji) з Китаю, Діана Маркосян (Diana Markosian) із США, Фернандо Молерес (Fernando Moleres) з Іспанії, Жоао Піна (Joao Pina) з Португалії, Крістіан Стеджскол (Christian Stejskal) із Норвегії.

 

Також були визнечені переможці у категорії «Мультимедіа».

 

Максим Дондюк брав участь у конкурсі зі світлинами із серії «Туберкульоз». Частина з них оприлюднена вперше.

 

«У числі переможців - фотографи зі світовим ім’ям, що представили дуже сильні документальні проекти.  І я дуже радий бачити свій проект серед фіналістів, - сказав фотограф  у коментарях "Детектор медіа". -  Не дивлячись на суперечки серед українських фотографів із приводу рівня моїх світлин, цей конкурс з авторитетним журі в черговий раз ставить все на свої місця. Виставка привертає увагу до проблеми туберкульозу, яку я порушив у своєму проекті. Що більше людей про неї знатимуть, то краще».

 

Як розповів фотограф, нині він продовжує висвітлювати тему туберкульозу в Криму, де перебуває четвертий місяць. «Потягом двох місяців я взагалі не міг нікуди потрапити і нічого не міг зняти для проекту про туберкульоз. А потім вдалося вийти на контакт з людьми, які зіткнулися з цією проблемою, та розпочати роботу», - розповів фотограф. Також він додав: «Крим виявився дуже недоброзичливим у відношенні до мене. Є люди які мені негласно сказали: В Мінохорониздоров’я в курсі, що ти ведеш зйомки в Криму у розпал курортного сезону. І максимум, у чому вони можуть тобі допомогти  - купити квиток на потяг».

 

ТК звернулася до прес-служби Міністерства охорони здоров’я з проханням прокоментувати, чи має МОЗ стосунок до обмеження зйомок хворих на туберкульоз у Криму.

 

«Детектор медіа»

Фото - www.anthropographia.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду