Прокуратура: Добкін та Хомутинник заперечують факт побиття Мустафи Найєма

13 Серпня 2012
12363
13 Серпня 2012
11:18

Прокуратура: Добкін та Хомутинник заперечують факт побиття Мустафи Найєма

12363
Прокуратура провела перевірку заяви журналіста
Прокуратура: Добкін та Хомутинник заперечують факт побиття Мустафи Найєма

 

Під час допиту в прокуратурі факт побиття Мустафи Найєма охоронцем делегата з'їзду Партії регіонів, підтвердив сам журналіст та його колега, тоді як інші свідки інциденту - харківський губернатор Михайло Добкін та народний депутат Віталій Хомутинник це заперечили. Про це «Детектор медіа» повідомили у прокуратурі Дніпровського району міста Києва

 

«Добкін та Хомутинник сказали, що не можуть підтвердити факт побиття журналіста та вилучення його телефону», - сказали у прокуратурі. Щодо інспекторів ДАІ, які також були присутні під час інциденту з Мустафою Найємом, у прокуратурі зазначили, що вони «в цей час контролювали дорожній потік на вулиці і тому не слідкували за ситуацією».

Також в установі повідомили, що провели перевірку заяви Мустафи Найєма за дорученням МВС, і надали у міністерство її результати.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», 10 серпня ГУМВС України у місті Києві заявило, що Дніпровським райуправлінням міліції в місті Києві проведено перевірку обставин за заявою Мустафи Найєма щодо його побиття 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру (проспект Броварський, 15). За результатами перевірки, «жодних свідчень та доказів щодо грубого порушення громадського порядку або заподіяння Мустафі Найєму тілесних ушкоджень не здобуто. Опитані у ході перевірки очевидці, у тому числі й вказані самим Мустафою Найємом, свідчень про будь-які конфлікти між ним та іншими особами не надали».

 

Нагадаємо, інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Міліція передала справу Мустафи Найєма до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

 

2 серпня Мустафа Найєм заявив, що стало відомим прізвище делегата з'їзду Партії регіонів - Калетник Микола Миколайович.

 

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України звернулися до міністра МВС Віталія Захарченка та генерального прокурора України Віктора Пшонки і створили групу швидкого реагування на інцидент із Мустафою Найємом.

 

Вікторія Білаш, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12363
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
yana_v
4273 дн. тому
Получается,что если тебя убъёт регионал ,а в окружении будет ещё десяток регионалов + милиция. то никто и никогда не узнает кто тебя убил. У них бандитская круговая порука и это касается всего.
українець
4273 дн. тому
О, так.... Що "інтелектуал" ДоПкін, що сцикун Хомутинник... Ці двоє "кришталево чесних політика" завжди говорять правду...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду