Журналістів BBC попросили утриматися від патріотизму

10 Серпня 2012
5926
10 Серпня 2012
13:04

Журналістів BBC попросили утриматися від патріотизму

5926
в новинах про Олімпіаду
Журналістів BBC попросили утриматися від патріотизму
Керівництво британської BBC попросило журналістів утриматися від патріотичного тону при висвітленні Олімпійських ігор в Лондоні, повідомляє Lenta.Ru із посиланням на The Daily Mail.
 
За цією інформацією, ведучим новин рекомендовано приділяти менше уваги британським олімпійцям і зосередитися на успіхах спортсменів з інших країн.  
 
За даними The Daily Mail, гендиректор BBC Марк Томпсон залишився незадоволений тим, що журналісти фокусують увагу на виступі збірної Великобританії. Томпсон зажадав змінити цю ситуацію.
 
Редактор новин BBC, слова якого наводить The Daily Mail, заявив, що раніше від керівництва ніколи не надходило таких жорстких вказівок. За його словами, цілком природно, що британські глядачі і слухачі в першу чергу цікавляться виступом спортсменів зі своєї країни.
 
Сам Томпсон заявив, що він разом з телеглядачами радіє успіхам збірної Великобританії на Олімпіаді. У той же час, за словами гендиректора BBC, важливо, щоб у новинах було якомпога повніше висвітлені події Ігор-2012.
 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5926
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду