МВС: Андрій Козар - виконавець вбивства Климентьєва, ім’я ймовірного замовника поки не розголошується

6 Серпня 2012
8901
6 Серпня 2012
11:53

МВС: Андрій Козар - виконавець вбивства Климентьєва, ім’я ймовірного замовника поки не розголошується

8901
Тіло журналіста не знайдене
МВС: Андрій Козар - виконавець вбивства Климентьєва, ім’я ймовірного замовника поки не розголошується

Головний обвинувачений у вбивстві харківського журналіста, редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар розглядається правоохоронцями як виконавець злочину. Про це «Детектор медіа» повідомив Володимир Поліщук, начальник управління зв'язків з громадськістю МВС України.

 

За словами Поліщука, в якості замовника розглядається інший підозрюваний, однак його ім'я не розголошується. Мотивом вбивства пан Поліщук називає те, що Василь Климентьєв писав матеріали, спрямовані проти самого Андрія Козира та його оточення. «Климентьєв писав матеріали про людину, яка була близька виконавцеві. Поки що про нього зарано казати, але зараз працюють над тим, щоб з'ясувати, де він перебуває», - зазначив Володимир Поліщук. Як вже повідомляла «Детектор медіа», у березні минулого року харківська міліція оголосила у розшук підозрюваних у справі двох чоловіків, які народилися в Первомайську Харківської області: Дмитра Уварова й Андрія Козара (1979 та 1977 років народження). 

 

За словами пана Поліщука, Андрій Козар працював у міліції з 1994 по 2004 рік, коли його було звільнено через порушення проти нього кримінальної справи. Також пан Поліщук спростовує слова депутата від НУНС Геннадія Москаля, який заявив, що Андрій Козар був відновлений на роботі в УБОЗі тоді, коли міністром був Анатолій Могильов.

 

Також Володимир Поліщук запевняє, що правоохоронці довели факт вбивства журналіста, однак його тіло ще не знайдене: «Ніхто не сумнівається, що він вбитий».

 

Однак при цьому поки що не розголошується офіційна версія обставин вбивства, а також інформація про те, на основі чого доведений факт вбивства журналіста. «Детектор медіа» чекає на додаткові відповіді на свій інформаційний запит до МВС.

 

Нагадаємо, 2 серпня начальник Слідчого управління МВС України Василь Фаринник заявив про розкриття вбивства харківського журналіста, редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва після двох років розслідування, та назвав головного обвинуваченого - це оголошений у розшук колишній співробітник Харківського УБОЗу Андрій Козар. Окрім нього підозрюються в причетності до вбивства ще двоє осіб.

 

12 серпня 2010 року стало відомо про зникнення засновника і головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. 15 серпня 2010 за фактом зникнення журналіста Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив карну справу за статтею «навмисне вбивство». Провести прозоре розслідування цієї справи правоохоронні органи закликали Комітет із захисту журналістів, «Репортери без кордонів», представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович, вітчизняні медіа-профспілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8901
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 021
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду