Прокуратура закрила справу щодо LB.ua

3 Серпня 2012
11990
3 Серпня 2012
14:17

Прокуратура закрила справу щодо LB.ua

11990
Через «непослідовність позиції» Ландіка
Прокуратура закрила справу щодо LB.ua

Прокуратура міста Києва винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка інтернет-виданням LB.ua. Про це 3 серпня повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ прокуратури.

 

Справу закрито «через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі», йдеться в повідомленні.

 

Крім того, в постанові про закриття кримінальної справи зазначено, що порушення закону зі сторони інтернет-видання у цій конкретній ситуації не спричинило істотної шкоди.

 

Це процесуальне рішення було прийняте прокуратурою за результатами перевірки, яка була організована за дорученням президента України Віктора Януковича та вказівкою генерального прокурора Віктора Пшонки, щодо законності порушення та розслідування кримінальних справ стосовно ЗМІ, зокрема, LB.ua.

 

Кримінальну справу прокуратура Печерського району Києва порушила  18 липня - за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка, за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня. Його обурила публікація його sms-листування.

 

Прокурор міста Києва Анатолій Мельник повідомив, що вранці 5 липня Володимир Ландік надіслав заяву, у якій просив припинити цю перевірку і відмовлявся від претензій. «Після обіду цього ж дня надходить від нього заява, у якій він просить продовжити проведення перевірки», - розповів прокурор.

 

Для того, щоб уточнити остаточну позицію депутата із цього питання, його запросили до прокуратури міста для пояснень, де 13 липня розповіли про відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень. У своїх поясненнях Володимир Ландік розповів, що вимагає продовження перевірки у зв'язку з діями видання LB.ua.

 

Сам Володимир Ландік заперечував інформацію про те, що він подав нову заяву з проханням продовжувати перевірку інтернет-видання LB.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11990
Читайте також
17.11.2012 16:18
Соня Кошкина, для MediaSapiens
5 515
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 019
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mio
4281 дн. тому
Да уж, видимо некоторые чиновники просто испугались последствий такого пиара LB на весь мир. Они, видимо, не ожидали, что один интернет-ресурс сможет им противостоять, причем так достойно!
Best
4282 дн. тому
Браво Соня! Ця перемога - результат Ваших вірних дій, Вашої сміливості і публічної активності! вітаю від щирого серця - це перший такий прецедент в Україні, на моїй памяті. Крім цього - подивіться, усе, що не робиться з нами - на краще: ЛБ після цього скандалу відоме у всьому світі, такий піар не купиш за гроші!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду