Гужву призначили генеральним директором «Московских новостей»

1 Серпня 2012
7780
1 Серпня 2012
18:54

Гужву призначили генеральним директором «Московских новостей»

7780
Наслідки об'єднання редакцій газети і сайту
Гужву призначили генеральним директором «Московских новостей»

Ігор Гужва став генеральним директором об'єднаної редакції російської газети і сайту mn.ru. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на власні джерела. З 28 березня пан Гужва працював на посаді шеф-редактора газети«Московские новости».

 

Ці зміни зумовило об'єднання редакцій газети «Московские новости» та сайту mn.ru, яке відбулося 1 серпня. За інформацією Lenta.ru, редакції було вирішено об'єднати через збитковість друкованої версії. Тепер крім паперової та онлайн-версії газети «Московские новости», об'єднана редакція буде також займатися англомовним виданням The Moscow News і низкою інших проектів. Зокрема, в планах нової редакції з осені перетворити п'ятничний номер «Московских новостей» на журнал.

 

Реструктуризація зумовила й низку кадрових змін. Об'єднану редакцію очолив Володимир Гуревич, який керував газетою у 2011 році. А головним редактором «Московских новостей» став Олександр Богомолов, який раніше керував сайтом mn.ru.

 

Половину редакції «Московских новостей» у зв'язку з об'єднанням звільнили, «багато хто пішов сам, тому що ставлення свинське - звільняли без попередження тощо», - написала у Twitter колумніст видання Ольга Малюк. Загалом, за неофіційною інформацією, газету залишило 80% співробітників. Пані Малюк також писала, що звільненим співробітникам спочатку не хотіли платити компенсації. Однак частина співробітників компенсацію отримала.

 

Газета «Московские новости» була заснована в 1930 році як англомовне видання The Moscow News. У 1980 році з'явилася російськомовна версія, яка проіснувала до 2008 року. У березні 2011 року газета була перезапущена на базі видання «Время новостей». Тоді ж головним редактором газети став керівник «Времени новостей» Володимир Гуревич.

 

Ігор Гужва був шеф-редактором «Московских новостей» з 28 березня. До цього він був головним редактором української газети «Сегодня», звідки його 17 січня звільнила наглядова рада. Пан Гужва оскаржує своє звільнення із «Сегодня».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7780
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гы-гы-гы))))
4278 дн. тому
чаленко, удавись!))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду