Фільм Слабошпицького на фестивалі в Локарно покажуть 9 серпня

1 Серпня 2012
8286
1 Серпня 2012
18:31

Фільм Слабошпицького на фестивалі в Локарно покажуть 9 серпня

8286
Короткометражка бере участь у конкурсній програмі «Леопард майбутнього»
Фільм Слабошпицького на фестивалі в Локарно покажуть 9 серпня

1 серпня стартував ювілейний 65-й кінофестиваль у Локарно, у конкурсній програмі якого бере участь український фільм Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи», повідомляє прес-служба кінокомпанії «Артхаус трафік».

 

Нова стрічка українського режисера, знята в Чорнобилі і Прип'яті у березні 2012 року, увійшла до конкурсної програми «Леопард майбутнього» (Pardi di Domani). У цій програмі змагаються 28 коротко- і середньометражних стрічок молодих незалежних режисерів з країн Європи, Азії, Австралії, США.

 

Картина Мирослава Слабошпицького - єдина з країн СНД, відібрана в цю конкурсну програму. Показ фільму відбудеться 9 серпня.

 

Голова журі «Леопарда майбутнього» - британський сценарист Марк Піплоу (автор сценарію фільму Мікеланджело Антоніоні «Професія: Репортер» і володар «Оскара» за сценарій «Останнього імператора» Бернардо Бертолуччі).

 

23-хвилинний фільм «Ядерні відходи» є частиною альманаху короткометражних робіт «Україно, гудбай!» компанії «Артхаус трафік», частково підтриманого Державним агентством з питань кіно, що вийде в український прокат у листопаді 2012 року. За словами Мирослава Слабошпицького, його фільм - це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження.

 

Раніше Мирослав Слабошпицький двічі брав участь у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, а також отримав грант від фонду Хуберта Белса Роттердамського кінофестивалю на створення дебютного повнометражного фільму.

 

Фестиваль у Локарно триватиме з 1 по 11 серпня. За головний приз - «Золотого леопарда» - змагаються 19 фільмів основного міжнародного конкурсу. З них 13 стрічок є світовими прем'єрами. Журі конкурсу очолює тайський режисер Апічатпонг Вірасетакун.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8286
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
redgina
4279 дн. тому
Удачи, Мирек! Привези леопарда! Давай!
redgina
4279 дн. тому
Удачи, Мирек! Привези леопарда! Давай!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду