Київська облдержадміністрація подарувала газеті «Час Київщини» нове приміщення

30 Липня 2012
12688
30 Липня 2012
18:53

Київська облдержадміністрація подарувала газеті «Час Київщини» нове приміщення

12688
Відремонтувала і здала в оренду за 1 грн
Київська облдержадміністрація подарувала газеті «Час Київщини» нове приміщення

30 липня засновники нової комунальної газети «Час Київщини» - київські облрада та облдержадміністрація - подарували виданню редакційний офіс у центрі столиці (вул. Петлюри, 16/1). Приміщення газеті здали в оренду за одну гривню. Про це було оголошено на урочистому відкритті офісу.

 

«Національна спілка журналістів України загалом підтримує ідею роздержавлення преси, яка вже багато років обговорюється в Україні. Можливо незабаром буде ухвалено відповідний закон і вам доведеться роздержавлюватися. Але поки що вітаю з відкриттям», - сказав перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко на круглому столі «Свобода слова та підтримка засобів масової інформації на Київщині», що проходив після урочистого відкриття офісу.

 

Заступники голови Київської ОДА Ярослав Москаленко і Тетяна Подашевська заявили про підтримку обласною владою на чолі з Анатолієм Присяжнюком комунальних ЗМІ та подарували редакції ще й 5 ноутбуків.

 

Коли ж журналісти запитали Ярослава Москаленка, чи віддасть обласна влада приміщення колективу газети, якщо видання буде роздержавлюватися, то він зауважив, що приміщення обласна влада здає в оренду.

 

На запитання «Детектор медіа», чи повідомлятиме «Час Київщини» під час виборчої кампанії новини про опозиційних кандидатів безкоштовно чи тільки за гроші, головний редактор видання Геннадій Гребньов відповів: «Ми друкуватимемо всі новини, які будуть цікаві нашим читачам».

 

На запитання представників ЗМІ, яким чином комунальні газети можуть об'єктивно висвітлювати діяльність місцевої та обласної влади, якщо вони фінансуються з місцевих бюджетів, заступники губернатора відповіли, що все залежить від редактора. «Якщо він захоче друкувати критику, він це зробить. Подивіться, приміром, на газету у Сквирі», - сказала Тетяна Подашевська.

 

За інформацією «Детектор медіа», у Сквирі виходять дві газети: комунальна «Вісник Сквирщини», яка не дозволяє собі критикувати владу, і приватна «Провінція», що критично ставиться до місцевої влади.

 

Влада фінансує комунальні видання через програми підтримки ЗМІ і хоче контролювати ефективність використання цих коштів, заявив Ярослав Москаленко. Коли ж я, працюючи в Вишгородській райдержадміністрації, намагався це зробити, то мене назвали ворогом преси», - додав він.

 

«Якби місцева влада дослухалася до порад НСЖУ і Держкомтелерадіо, і укладала зі ЗМІ угоди про висвітлення, а не "годувала" місцевими програмами, то й контролювати не було б потреби. Ви б купили певну площу у газеті - і все. І мене цікавить, чому кошти з програм підтримки ЗМІ отримує тільки комунальне видання, а не всі охочі?» - запитала оглядач «Детектор медіа» Світлана Остапа.

 

«А хіба є охочі? Нехай приходять, ми і їм дамо кошти», - заявив заступник губернатора Ярослав Москаленко. При цьому, згідно з вітчизняним законодавством, рішення про виділення коштів з місцевого бюджету ухвалюють не представники виконавчої влади, а депутати на сесії місцевої ради.

 

Газету «Час Київщини» київська обласна влада почала випускати з травня 2012 року. Це сталося після того, як інше комунальне видання - газета «Київська правда» - звернулася до суду з позовом про розірвання тристоронньої установчої угоди, яка була укладена 2003 року і в якій було зазначено, що у фінансуванні видання беруть участь київські облрада і облдержадміністрація. Водночас облрада своїм рішенням вивела зі співзасновників «Київської правди» трудовий колектив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12688
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ыыыыы
4284 дн. тому
Господи, как жутко звучит "Вул. Петлюри".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду