Суд відмовив Собчак у поверненні вилучених при обшуку 1,4 млн євро

26 Липня 2012
5713
26 Липня 2012
15:27

Суд відмовив Собчак у поверненні вилучених при обшуку 1,4 млн євро

5713
На думку Собчак, слідчі бояться, що гроші підуть на оплату масових заворушень
Суд відмовив Собчак у поверненні вилучених при обшуку 1,4 млн євро

26 липня Басманний суд відмовив телеведучій Ксенії Собчак у поверненні 1,4 млн євро, вилучених у неї в ході обшуку у справі про масові заворушення на Болотній площі 6 травня. На засіданні слідчі заявили, що у них є підозри, що знайдені у пані Собчак гроші могли піти на фінансування радикалів, які брали участь у сутичках з омонівцями. Про це пише Kommersant.ru.

 

Приводом для звернення Ксенії Собчак та її адвоката Генрі Рєзніка став обшук, який пройшов у будинку телеведучої 11 червня. Як писала ТК, слідчі прийшли до неї в рамках розслідування кримінальної справи про масові заворушення. Справа була порушена після того, як узгоджений з владою на Болотній площі «Марш мільйонів» 6 травня переріс у бійку з поліцією. У ході обшуку слідчі виявили та вилучили в телеведучої близько 1,4 млн євро, розфасованих по конвертах. За словами телеведучої, це були її гонорари.

 

Представник слідчого комітету (СК), який виступав у процесі в якості відповідача за позовом пані Собчак, заявив, що вилучена сума все одно викликає у слідчих підозри. «Представник СК виступив коротко - СК не повертає гроші тому, як не може бути впевнений, що ними не будуть оплачуватися масові заворушення», - заявила пані Собчак.

 

Суд прийняв сторону відповідача, відмовивши телеведучій у позові. Таким чином, гроші наразі залишаться у слідчому комітеті, поки не будуть долучені до справи в якості речового доказу.

 

Ксенії Собчак і досі загрожує податкова перевірка. Відразу після обшуків офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що слідчі збираються з'ясувати походження вилученої суми і дізнатися, чи були сплачені з неї будь-які податки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду