Нацрада заявляє, що не має стосунку до вилучення ТВі з мереж «Тріолану»

24 Липня 2012
7055
24 Липня 2012
12:01

Нацрада заявляє, що не має стосунку до вилучення ТВі з мереж «Тріолану»

7055
Регулятор заговорив про площину господарської діяльності провайдера, хоча раніше карав за самовільні зміни переліку каналів
Нацрада заявляє, що не має стосунку до вилучення ТВі з мереж «Тріолану»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що не ухвалювала жодних рішень щодо вилучення будь-яких телеканалів з пакетів програм провайдерів, що працюють під торговою маркою «Тріолан», без відповідних заяв компаній. Про це повідомляє прес-служба регулятора, коментуючи інформацію відсутності сигналу телеканалу ТВі у мережах провайдерів програмної послуги, що працюють під торговою маркою «Тріолан».

 

Нацрада наголошує, що згадане питання перебуває винятково у площині господарської діяльності провайдера програмної послуги.

 

«Провайдер програмної послуги самостійно формує пакет програм та забезпечує абонентам можливість їх перегляду на договірних засадах згідно з нормами статей 1, 39, 40, 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і здійснює ретрансляцію телерадіопрограм та передач у багатоканальних телемережах відповідно до переліку телерадіопрограм та передач, які передбачено надавати у складі програмної послуги», - йдеться у повідомленні Нацради.

 

Національна рада зазвичай негативно реагує на будь-які зміни в пакетах програм провайдерів, які відбуваються до внесення змін до ліцензії, як цього вимагає положення про порядок ліцензування провайдерів. Регулятор розцінює це як порушення й оголошує попередження за невідповідність фактичного і ліцензійного переліку телеканалів.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», ТВі було вимкнено в мережах операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан», в 11 містах України. Замість ТВі транслюється телеканал Національного банку України «Банк-TV» (БТБ).

 

У Facebook «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

23 липня у «Тріолані» заявили, що технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі припинені: «Це викликано ажіотажем навколо цієї події. З мухи зробили слона і тепер із цим слоном потрібно розбиратися...».

 

Канал ТВі досі не отримав офіційної відповіді «Тріолану» про причини вимкнення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7055
Читайте також
31.07.2012 18:59
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
18 049
24.07.2012 08:21
для «Коммерсантъ Украина»
14 692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду