Рахманін: В Україні бракує професійних журналістів

23 Липня 2012
6379
23 Липня 2012
12:55

Рахманін: В Україні бракує професійних журналістів

6379
Свободи стало більше, а слова менше, вважає журналіст
Рахманін: В Україні бракує професійних журналістів

Проблема української журналістики полягає не в лояльності влади чи критики, а в тому, що в сьогоднішній журналістиці бракує професійних та яскравих особистостей. Таку думку висловив заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня. Україна» Сергій Рахманін в ефірі ток-шоу «Портрети із Сергієм Дорофеєвим» 21 липня на 5-му каналі.

 

Зниження фахового рівня журналістики почалося ще в часи президентства Віктора Ющенка, хоча системної цензури тоді і не було, зазначив пан Рахманін. Після зміни влади ситуація стала погіршуватися, і журналісти, які виступали проти цензури, закінчили свою кар'єру в цій галузі. І хоча на сьогоднішній день в Україні досить високий рівень свободи, але немає охочих виражати професійно та яскраво думки свої та народу в цілому.

 

«При Леоніді Даниловичу (Кучмі) нас свого часу розділили на чесних і нечесних, але був такий маленький нюанс. Одна з причин, з якої була можлива помаранчева революція, - це наявність свободи слова, незважаючи на закручування гайок. А свобода слова відбувалася тому, що люди, які в ефірі офіційному говорили одне, під псевдонімами в інтернеті писали інше. Тому що, як це не дивно, але досить велика кількість людей не могла робити того, що їм нав'язували. А одна з проблем, чому революція закінчилася тим, чим закінчилася, - тому що свободи стало більше, а слова менше», - наголосив Сергій Рахманін.

 

На думку Сергія Рахманіна, українська журналістика стає дедалі менш професійною. «Розвиток інтернету породив велику кількість копірайтерів - це люди, які крадуть один в одного тексти, ідеї і думки. Друга проблема - це колосальне розчарування й аудиторії, і журналістики», - зазначив пан Рахманін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду