Чим Микола Княжицький відрізняється від заморожених іншопланетних монстрів?

21 Липня 2012
23792
21 Липня 2012
13:21

Чим Микола Княжицький відрізняється від заморожених іншопланетних монстрів?

23792
Дещо про останні тренди нашого телепростору
Чим Микола Княжицький відрізняється від заморожених іншопланетних монстрів?
Вибач, Миколо, за таке порівняння. Але в той час, коли ТВі намагаються «вирубити» з ефіру, варто подивитись, чим громадян України годують інші канали. Щоб, так би мовити, розуміти перспективи власного «телевізійного» майбутнього. Адже, як відомо, будь-який тигр на дві третини складається з перетравленої їжі. А мозок, навіть вночі, обробляє всі телевізійні образи та сигнали, які потрапили в поле нашого зору. Підсвідомість працює. 
 
 
Зупинюсь на двох яскравих прикладах телевізійної кулінарії, якими нас нагодували цього тижня. У соціальному ток-шоу «Говорить Україна» на ТРК «Україна» обговорювали дуже важливу тему. Про бажання українців заморозити себе у спеціальній кріо-камері, щоб «прокинутись» через 100 років і потрапити у далеке і щасливе майбутнє. Можливо, у авторів програми була секретна місія: езоповою мовою натякнути народу, що спосіб досягнення кращого життя існує! Через глибоку заморозку. Щоправда, курчатам - бройлерам це не допомагає, але то вже дрібниці.
 
 
Та затуркані глядачі в студії такого провокаційного політичного підтексту не втямили. Один дядько встав і напряму заявив, що головну героїню програми, яка хоче себе заморозити, треба терміново відправити до психіатрів і говорити далі нема про що. Але ведучий Олексій Суханов, якого «виписали», разом з усією командою, з російського телеканалу Рен-ТВ, де хлопець читав новини з суфлера, продовжував своє масштабне розслідування. Метою якого було з`ясувати, чи ж хочуть, врешті-решт, громадяни України бути замороженими... А якщо є таке бажання, то у якій формі - живцем, чи після смерті?  Можна, щоправда, й частково - лише у вигляді головного мозку. Правда, актуальна тема? Якщо знайдуться бажаючі заморозити свій мозок, їм варто знати, що така послуга коштує не так вже й дорого: лише 30 тисяч доларів. Цікаво, чи можна в кредит? Схоже, що на телебаченні вже вистачає людей із замороженими мізками. Але їх продовжують масово привозити в Україну. Скоро дійде до того, що імпортуватимуть не лише ведучих, а й репортерів, аби вони продовжували «морозити» голови місцевим аборигенам. 
 
 
Інший шедевр я побачив на телеканалі «Рада». Там цілком серйозно розповідали, що до Землі наближається іншопланетний пілотований космічний корабель - планета Нібіру. Там живуть монстри, мета яких - колонізувати нашу планету. Земляни ж будуть відстрілюватись із своєї секретної зброї - андронного колайдеру, створеного урядами різних країн на території Швейцарської конфедерації. А ви, наївні, думали, що «доценти з кандидатами» там елементарні частинки розганяють до субсвітлової швидкості? Автори програми так захопились, що мимовільно відмінили вже широко проанонсований «кінець світу - 2012», призначивши вирішальну битву з монстрами на лютий 2013 року. 
 
 
Зрозуміло, що ТВі із усіма своїми антикорупційними розслідуваннями, якось не вписується в тренд  сучасного українського телебачення. Технологи, які створюють «інформаційний ландшафт», точно знають, що клітини головного мозку громадян України зараз треба завантажувати історіями про «зелених чоловічків», «міжгалактичний шаховий турнір у селі Нью Васюки», або, як співав Володимир Висоцький, про «любимый лунный трактор». А Микола Княжицький вже мав би зрозуміти, що монстрів треба шукати у далекому космосі, а не в сучасному українському політикумі, який вважає себе національною елітою! 
 
 
Дмитро Тузов для блогу «Корреспондент.Net»
Фото Павла Старостенка 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дмитро Тузов, блог «Корреспондент.Net»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23792
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Память.
4292 дн. тому
Люди, только не нужно делать из Княжицкого национального героя, страдальца, икону. Не все так просто в этом человеке. Все, кто знает его, помнят в служителях власти. Так что, всплывет еще .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду