У Харкові журналістка оголосила голодування

20 Липня 2012
7997
20 Липня 2012
18:04

У Харкові журналістка оголосила голодування

7997
На знак протесту проти ухвалення мовного закону
У Харкові журналістка оголосила голодування

У Харкові журналістка інтернет-видання «Справжня варта» Жанна Титаренко оголосила голодування на знак протесту проти ухвалення мовного закону. Про це повідомляє УНІАН.

 

За словами журналістки, сьогодні о 10:40 вона вийшла на площу Свободи, де вже 16-й день поспіль триває акція протесту проти мовного закону.

 

«Сьогодні я вийшла на майдан і п'ю тільки воду. До цього я два дні вдома спробувала поголодувати (пила воду, їла тільки помідори), щоб пересвідчитися, що я зможу, щоб не вийшло так, що вийшла, півдня поголодувала і побігла додому їсти. Зараз я впевнена, що зможу», - сказала Жанна Титаренко.

 

Вона підкреслила, що голодуватиме безстроково, перебуватиме на площі Свободи цілодобово. За словами 24-річної журналістки, вона, які і інші учасники акції протесту в Харкові та Києві, вимагає скасування закону про засади державної мовної політики, який надає російській мові статус регіональної.

 

Безстрокова акція протесту проти мовного закону розпочалася в Харкові 3 липня. Учасники акції перебувають на площі Свободи цілодобово. Представники місцевої влади та правоохоронці заборонили їм встановлювати намети, тому люди ночують у спальних мішках на каріматах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду