«Экономические известия» і «Статус» закриваються і переходять в онлайн

20 Липня 2012
11111
20 Липня 2012
13:12

«Экономические известия» і «Статус» закриваються і переходять в онлайн

11111
Редакції створюють об’єднаний ньюзрум для запуску до 1 вересня порталу ділових новин eizvestia.com
«Экономические известия» і «Статус» закриваються і переходять в онлайн

Холдинг «Медіа інвест груп» припиняє вихід паперових версій щоденної ділової газети «Экономические известия» і ділового журналу «Статус» і переводить видання в онлайн. Про це йдеться в офіційному повідомленні холдингу.

 

Редакції обох видань приступили до створення об'єднаного ньюзруму, мета якого - запуск до 1 вересня нового порталу ділових новин eizvestia.com.

 

«Перед новим ньюзрумом поставлене завдання увійти в трійку лідерів на ринку ділових онлайн-ЗМІ, а також стати ключовим гравцем на українському ринку мобільних додатків у сегменті», - йдеться в повідомленні.

 

Тиждень тому президент «Медіа інвест груп» Юрій Лобко не підтверджував інформації про закриття «Экономических известий». Нині ж керівництво й акціонери холдингу зійшлися на думці, що папір перестав відігравати домінуючу роль у дистрибуції не лише оперативного, але й ексклюзивного ділового контенту.

 

«Технологічні тенденції в галузі медіа вимагають адекватних інформаційних і крос-платформених рішень. У зв'язку із цим прийняте рішення про припинення виходу паперових версій "Экономических известий" і "Статуса". Завдання, які ми ставимо перед об'єднаним ньюзрумом, амбіційні і вимагають повної віддачі саме в онлайн-напрямку і в мобільних додатках», - заявив Юрій Лобко.

 

Всесвітньому газетному конгресу, який відбудеться в Києві на початку вересня, медіахолдинг хоче представити сучасну мультимедійну компанію, «актуальну з точки зору світових тенденцій, а також українських реалій споживацьких уподобань на ринку медіа», додав пан Лобко.

 

На поточному етапі зміни не торкнуться інших видань холдингу, зокрема, журналу «Эксперт».

 

«Экономические известия» - перша щоденна ділова газета в Україні, виходила з 2004 року. Останній номер (1813-й) вийшов сьогодні, 20 липня.

 

Таким чином, в Україні залишається лише одна щоденна ділова газета - «Коммерсантъ», адже на початку року в онлайн перейшла газета «Дело», яка до того протягом року виходила в щотижневому режимі.

 

«Статус. Экономические известия» існував як мережа регіональних ділових видань з 2005 року, з 2008-го став єдиним національним діловим журналом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11111
Читайте також
18.01.2008 10:52
Тарас Загородний
для «Детектор медіа»
23 443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду