Янукович занепокоєний подіями довкола ТВі і LB.ua

19 Липня 2012
14445
19 Липня 2012
14:54

Янукович занепокоєний подіями довкола ТВі і LB.ua

14445
Президент доручив генпрокурору і голові податкової перевірити законність порушення кримінальних справ щодо LB.ua і ТВі
Янукович занепокоєний подіями довкола ТВі і LB.ua

Президент України Віктор Янукович висловив своє занепокоєння останніми подіями довкола вітчизняних засобів масової інформації, в тому числі щодо порушень кримінальних справ стосовно інтернет-видання «Лівий берег» (LB.ua) і телеканалу ТВі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Для демократичної держави критично важливо захистити свободу слова та не допустити тиску на ЗМІ», - заявив Віктор Янукович.

 

Глава держави зазначив, що перевірки ЗМІ у передвиборний період негативно впливають на політичну ситуацію у країні. «Плюралізм думок у пресі - це гарантія демократичного волевиявлення на майбутніх виборах. Влада має зробити усе для того, щоб захистити ЗМІ та права виборців», - сказав Віктор Янукович.

 

Президент доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці та Голові Державної податкової служби Олександру Клименку перевірити законність відкриття кримінальних справ щодо інтернет-видання LB.ua і телеканалу ТВі.

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча. Йдеться про публікацію sms-листування депутата на ресурсі LB.ua у листопаді 2011 року.

 

За тиждень до цього, 12 липня 2012 року, стало відомо про порушення кримінальної справи проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинувачують його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14445
Читайте також
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду