Журналісти передали посадовцям Генпрокуратури вимоги припинити тиск на ЗМІ

19 Липня 2012
12940
19 Липня 2012
13:40

Журналісти передали посадовцям Генпрокуратури вимоги припинити тиск на ЗМІ

12940
Замість Пшонки і Кузьміна до журналістів вийшли начальники відділів
Журналісти передали посадовцям Генпрокуратури вимоги припинити тиск на ЗМІ

Журналісти-пікетувальники передали представникам Генеральної прокуратури свої вимоги припинити тиск на інтернет-видання LB.ua і телеканал ТВі. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа».

 

Оскільки генеральний прокурор України Віктор Пшонка перебуває у відпустці, а його заступник Ренат Кузьмін - в Адміністрації президента, до журналістів вийшли інші посадовці.

 

Серед них - начальник відділу прийому громадян Ігор Чухрай, начальник відділу розгляду звернень громадян Леся Кульбіда, перший заступник начальника Головного управління нагляду за додержанням законів при проваджені оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Микола Гошовський.

 

Серед основних вимог учасників акції - припинити перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії (як це відбувається з каналом ТВі) та закрити кримінальну справу щодо LB.ua.

 

Пікет Генеральної прокуратури журналістами розпочався об 11-й годині ранку. Журналістам забороняли проводити акцію через рішення суду та нібито замінування сусідньої будівлі, але їм таки вдалося пройти до приміщення Генпрокуратури.

 

Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальну справу за результатами перевірки заяви народного депутата Володимира Ландіка про порушення таємниці листування державного діяча. Йдеться про публікацію sms-листування депутата на ресурсі LB.ua у листопаді 2011 року.

 

За тиждень до цього, 12 липня 2012 року, стало відомо про порушення кримінальної справи проти керівника телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинувачують його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12940
Читайте також
19.07.2012 09:17
Дмитро Гнап, Анастасія Береза, Слідство.Інфо, «Українська правда»
26 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду