Хорошковський прокоментував ситуацію навколо LB.ua

19 Липня 2012
14589
19 Липня 2012
11:30

Хорошковський прокоментував ситуацію навколо LB.ua

14589
Вважає випади на свою адресу провокацією
Хорошковський прокоментував ситуацію навколо LB.ua

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає провокацією випади на його адресу у зв'язку із ситуацією, що склалася навколо інтернет-сайту LB.ua. Хорошковський вважає, що підстав для порушення справи немає. Заяву першого віце-прем'єр-міністра оприлюднила його прес-служба на сайті «Українських новин».

 

«Свобода слова - одна з основних цінностей європейської країни. Тому я завжди буду виступати на підтримку вільних і незалежних медіа в Україні. Не втручаючись у дії прокуратури, вважаю, що після того, як сторони конфлікту, а саме народний депутат України Володимир Ландік і інтернет-сайт LB.ua залагодили суперечку, підстав для порушення кримінальної справи немає», - зазначає Валерій Хорошковський.

 

Перший віце-прем'єр також пропонує Генеральній прокуратурі України перевірити законність та достатність підстав для порушення кримінальної справи проти інтернет-сайту LB.ua, а прокуратурі, у віданні якої знаходиться вказана кримінальна справа, не робити будь-яких процесуальних дій до завершення такої перевірки.

 

«Україна неодноразово підкреслювала, що проведе парламентські вибори відповідно до європейських норм і стандартів. Це завдання для всіх органів державної влади та посадових осіб. У цьому процесі ключова роль відводиться засобам масової інформації», - говорить Валерій Хорошковський.

 

Він пропонує створити на виборах незалежний моніторинговий комітет, який би контролював повноправний доступ всіх учасників виборчого процесу до ЗМІ, а також об'єктивність висвітлення фактів і подій.

 

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка - за результатами перевірки заяви нардепа від 21 червня.

 

Мета кримінальної справи - знищити LB.ua, його творчий колектив і керівників видання, заявила в коментарі «Детектор медіа» шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

 

LB.ua закрив доступ до свого контенту й оприлюднив на головній сторінці фотографії посадовців, яких редакція вважає відповідальними за порушення кримінальної справи - Сергія Льовочкіна, Рената Кузьміна, Валерія Хорошковського та Андрія Портнова.

 

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін засудив порушення кримінальної справи щодо видання і звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити законність цього рішення.

 

Своє занепокоєння справою LB.ua висловили члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, представник «Репортерів без кордонів» в Україні, профспілка «Медіафронт», прес-секретар президента, голова Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарка Чепак, Незалежна медіа-профспілка та Національна спілка журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14589
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 574
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 019
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 460
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду