Дослідча перевірка LB.ua триває до 26 липня, результатом може бути кримінальна справа

17 Липня 2012
10620
17 Липня 2012
18:35

Дослідча перевірка LB.ua триває до 26 липня, результатом може бути кримінальна справа

10620
Незважаючи на відмову Ландіка від претензій до Соні Кошкіної, прокуратура продовжує перевірку за фактом порушення права нардепа на таємність листування
Дослідча перевірка LB.ua триває до 26 липня, результатом може бути кримінальна справа

Дослідча перевірка заяви народного депутата Володимира Ландіка про втручання в його особисте життя сайтом LB.ua трива. Про це повідомив прокурор міста Києва Анатолій Мельник під час позачергового засідання парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, яке через відсутність кворуму відбулося в режимі наради 17 липня 2012 року.

 

«На даний час дослідча перевірка щодо звернення народного депутата Ландіка триває, рішення про порушення кримінальної справи не прийнято. Термін перевірки продовжено до 26 липня. Після проведення перевірки може бути прийняте одне з трьох рішень: порушено кримінальну справу, відмовлено в порушенні кримінальної справи або віддати матеріали за належністю», - сказав пан Мельник.

 

Анатолій Мельник роз'яснив, що, незважаючи на заяву Володимира Ландіка про відмову від претензій до Соні Кошкіної, прокуратура продовжує перевірку за фактом порушення права Ландіка на таємність листування.

 

Член Комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов зауважив, що не в захваті від того, що зробив LB.ua, але це вже не перша атака на це видання за останній рік. Наприкінці 2011 року міліція ледь не паралізувала роботу сайту згідно із скаргою якогось громадянина на нецензурну лексику на форумі видання, нагадав він.

 

 

 

 Віктор Уколов і Юрій Стець

 

Представник LB.ua Олексій Лещенко повідомив, що засновником цього інтернет-порталу є ТОВ «Київський інститут Горшеніна». Він розповів, що до деяких їхніх партнерів почали надходити запити від Головного управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС у місті Києві.

 

«У них написано, що на підставі доручення слідчого, без зазначення його прізвища, у них вимагається інформація про інтернет-портал LB.ua, а саме: хто сплачує за хостинг порталу, яка фізична особа і у якій формі здійснює оплату за інші послуги тощо. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що за фактом порушення закону, чи щодо певних співробітників LB.ua порушено кримінальну справу, в рамках якої і здійснюється збір інформації. Керівництво порталу, керівництво Інституту Горшеніна не може отримати жодної офіційної інформації щодо порушення чи не порушення кримінальної справи щодо співробітників порталу чи щодо LB.ua. Ми, зокрема, зверталися до Печерської прокуратури», - розповів він.

 

 

 

 Представник LB.ua Олексій Лещенко

 

Члени Комітету вирішили звернутися до прокуратури міста Києва з вимогою надати рішення, яке буде прийнято щодо перевірки видання LB.ua. Голова Комітету Юрій Стець запропонував у випадку порушення кримінальної справи стосовно LB.ua зібратися Комітету на позачергове засідання.

 

На засіданні Комітету в режимі наради були присутні четверо представників опозиції: Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Віктор Уколов (фракція «БЮТ-Батьківщина») та Юрій Стець (фракція «НУ-НС»). А також член фракції Партії регіонів Володимир Ландік.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Івана Лисенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10620
Читайте також
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду