«Погода ТБ» змінила програмну концепцію, ZIK – власників і концепцію

13 Липня 2012
11853
13 Липня 2012
13:21

«Погода ТБ» змінила програмну концепцію, ZIK – власників і концепцію

11853
Нацрада переоформила ліцензії каналів
«Погода ТБ» змінила програмну концепцію, ZIK – власників і концепцію

Телеканал «Погода ТБ», що володіє ліцензіями на супутникове та ефірне цифрове мовлення в мультиплексі МХ-3, змінив програмну концепцію. Відповідні зміни до ліцензії ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 11 липня.

 

Формат каналу замість інформаційно-просвітницького з фільмопоказом став інформаційним. У програмній концепції зникли науково-просвітницькі програми (було 7 годин 25 хвилин на добу) і фільмопоказ (було 3 години 30 хвилин), натомість на 10 годин зросла кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм (стало 17 годин 45 хвилин на добу).

 

Разом з тим канал зменшив частку української мови в ефірі зі 100% до не менше 75%, відмовився від трьох годин іноземного продукту і збільшив частку власного виробництва з 16 годин 10 хвилин до 19 годин 24 хвилин на добу.

 

Також програмну концепцію змінив телеканал ZIK (ТОВ «ТРК "Міст ТБ"»), що володіє ліцензіями на супутникове та ефірне аналогове мовлення (4 години на добу на 12 ТВК у Львові). Крім цього змінився склад власників компанії: замість ТОВ «Західноукраїнська корпорація "Бізнес Медіа Активи"» власником стала компанія з обмеженою відповідальністю «Менділ Лімітед» з Британських Віргінських островів (частка 1%), а решта 99% залишилася у ТОВ «Західна інформаційна корпорація».

 

У ліцензії ZIK на 4 години ефірного мовлення змінився формат з інформаційно-просвітницького на інформаційно-розважальний, трохи зменшилася кількість розважально-музичних програм і збільшилася - інформаційно-аналітичних, зникли іноземні програми, зросла кількість програм власного виробництва (з 1 години 15 хвилин до 2 годин 25 хвилин на добу), частка української мови зменшилася зі 100% до 90%, як у цілодобовій супутниковій ліцензії.

 

У ліцензії на цілодобове супутникове мовлення без змін залишилися формат - інформаційно-розважальний з фільмопоказом, а також мова (90%). Інші параметри програмної концепції змінилися:

 

 

Було

Стало

Власне виробництво

5 год 30 хв

13 год

Національний продукт

15 год 50 хв

21 год 45 хв

Іноземний продукт

8 год 10 хв

2 год 15 хв

Інформаційно-аналітичні програми

7 год 45 хв

12 год 10 хв

Розважально-музичні програми

2 год 35 хв

1 год 15 хв

Дитячі програми

40 хв

40 хв

Фільмопоказ

6 год 15 хв

3 год 30 хв

Телеторгівля

-

30 хв

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду