Щодо LB.ua порушено кримінальну справу?

12 Липня 2012
12424
12 Липня 2012
12:53

Щодо LB.ua порушено кримінальну справу?

12424
Щодо LB.ua порушено кримінальну справу?

Відносно інтернет-видання LB.ua порушено кримінальну справу. Про це видання повідомляє з посиланням на власні джерела.

 

За інформацією редакції, мотив - давня заява до прокуратури депутата Володимир Ландіка з приводу оприлюднення його приватного смс-листування, хоча сторони вважають конфлікт вичерпаним і претензій один до одного не мають. Володимир Ландік уже звернувся до прокуратури Печерського району, яка розглядала його звернення, з проханням припинити переслідування видання LB.ua і його журналістів.

 

Однак, за інформацією LB.ua, прокуратура на його прохання не відреагувала і порушила кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинене щодо державного чи громадського діяча). Дана стаття передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

 

У межах справи правоохоронні органи почали чинити втручання в роботу технічних служб, що забезпечують життєдіяльність сайтів в Україну, стверджує LB.ua.

 

Редакція вважає те, що відбувається, тиском на незалежні ЗМІ, пресингом свободи слова в Україні.

 

«Детектор медіа» намагається перевірити інформацію в прес-службі прокуратури міста Києва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12424
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду