СБУ стверджує, що не стежила за журналістом «Української правди»

11 Липня 2012
8044
11 Липня 2012
15:14

СБУ стверджує, що не стежила за журналістом «Української правди»

8044
Допит не пов'язаний із журналістською діяльністю, кажуть в СБУ
СБУ стверджує, що не стежила за журналістом «Української правди»

СБУ стверджує, що інформація головного редактора «Української правди» Олени Притули про те, що Служба переслідує журналіста УП у справі «дніпропетровських «терористів», не відповідає дійсності. Про це йдеться у відповіді першого заступника голови СБУ Петра Шатковського на запит голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця.

 

Нагадаємо, 22 червня головний редактор «Української правди» Олена Притула в своєму блозі написала, що СБУ переслідує їхнього журналіста, а саме, що за ним слідкують і прослуховують його телефонні розмови.

 

«Допит оглядача відділу "Ринки" ТОВ "Медіа Інвест Груп" проводився у приміщенні слідчого відділу УСБУ у повній відповідності до вимог статті 68 Кримінально-процесуального Кодексу України. Він не був пов'язаний із професійною діяльністю зазначеного свідка,за його результатами той власноручно підписав складений протокол, не внісши до нього жодних змін, поправок чи зауважень. Таким чином, інформація, розміщена 22 червня 2012 року в блозі головного редактора "Української правди" від О.Притули "СБУ преследует журналиста УП по делу "днепропетровских "террористов" (мова і орфографія збережені) про те, що Служба безпеки України "... с целью не допустить вмешательства независимого СМИ в ход дела "днепропетровских подрывников..." нібито проводить "...наблюдение за журналистом...", "...организовывает за нашим сотрудником слежку...", "...без должных санкций проводит обыск личных вещей журналиста..." тощо, не відповідає дійсності», - йдеться у листі СБУ.

 

СБУ зауважує, що журналіст «Української правди» був допитаний серед інших 1500 свідків і потерпілих як свідок у резонансній кримінальній справі, порушеній за фактом скоєння терористичного акту в Дніпропетровську 27 квітня.

 

Також СБУ повідомила, що оскільки її співробітники не здійснювали й не здійснюють будь-яких оперативно-розшукових заходів щодо журналістів «Української правди», їм складно коментувати міркування головного редактора інтернет-видання Олени Притули щодо того, навіщо 21 червня 2012 року на вокзалі Дніпропетровська у вечірній час якийсь невідомий двічі сфотографував оглядача ТОВ «Медіа Інвест Груп» та його знайомого.

 

Повністю відповідь СБУ можна прочитати тут (файл .doc).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8044
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
andriy155
4304 дн. тому
Не СЛІДКУВАЛА а СТЕЖИЛА!!! Виправте!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду