Тернопільського журналіста побили за російську мову

9 Липня 2012
6931
9 Липня 2012
16:50

Тернопільського журналіста побили за російську мову

6931
Міліція проводить перевірку за повідомленням інтернет-видання
Тернопільського журналіста побили за російську мову

П'ятеро молодиків побили журналіста тернопільської газети «20 хвилин» Антона Краснобаєва неподалік Тернопільського ставу вночі з п'ятниці, 6 липня, на суботу, 7 липня. Причиною, за словами потерпілого, стала його фраза, що російську мову вважає такою ж рідною, як і українську. Про це йдеться на сайті «20 хвилин».

 

«Я зі знайомим біля Ставу гуляли зі сторони Білої. Побачили компанію з п'яти людей. Років їм до 25 було, всі досить таки рослі хлопці. Виявилось, що мій знайомий віддалено знав когось із них. Підійшли, привітались. Почали спілкуватись. Розпитували, звідки я, що в Тернополі роблю. Все було нормально, поки не почали про мову говорити. Я сказав те, що думаю і відчуваю: що російська для мене така ж рідна, як і українська. Російською говорять всі мої рідні і друзі, її я чув змалечку. Але я поважаю українську. Навіть із ними я розмовляв українською», - розповів Антон Краснобаєв.

 

Після цього почалася сутичка. Кореспонденту, за його словами, розбили обличчя та понаставляли синців по всьому тілу. Спочатку його били кулаками, а коли повалили на землю, почали товкти ногами. При цьому нападники, які називали себе «патріотами» і «націоналістами», кричали: «Бий москаля».

 

Антон Краснобаєв у Тернополі живе більше півроку. Сюди він приїхав із Северодонецька Луганської області разом із дівчиною, яка вступила в один з місцевих вишів.

 

Потерпілий не звертався до працівників міліції, однак за повідомленням сайту «20 хвилин» правоохоронці розпочали перевірку інциденту, йдеться в повідомленні УМВС у Тернопільській області.

 

Як пише «20 хвилин», у неділю, 8 липня, хлопця обстежили лікарі. Також у нього взяли свідчення правоохоронці.

 

Заступник голови облорганізації ВО «Свобода» Михайло Головко в коментарі виданню припустив, що нападники могли бути звичайними хуліганами, й наголосив, що «Свобода» не є прихильником застосування фізичної сили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду