Медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву до прокуратури щодо LB.ua

2 Липня 2012
7600
2 Липня 2012
16:35

Медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву до прокуратури щодо LB.ua

7600
Верховна Рада – це публічне місце, де депутат має виконувати свою роботу, а не займатися особистими справами
Медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву до прокуратури щодо LB.ua

Незалежна медіа-профспілка України закликає народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка відкликати свою заяву до прокуратури щодо втручання в особисте життя з боку журналіста. Прокуратуру ж закликають пояснити, чому вона почала розслідування лише через вісім місяців після публікації, про яку йдеться в заяві Володимира Ландіка.

 

Нагадаємо, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (до 7 років ув'язнення). Його обурила публікація на сайті LB.ua «Ландик-старший спасает сына с помощью технологов и "правильных" комментариев на сайтах» від 18 листопада 2011 року, у якій було оприлюднено його СМС-листування. Слідчий прокуратури минулого тижня звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенію Василенко (Соню Кошкіну).

 

Профспілка звертає увагу прокуратури та депутата, що Верховна Рада - це публічне місце, де депутат має виконувати свою роботу, а не займатися особистими справами. «Володимир Ландік відкрито демонстрував екран свого мобільного телефону журналістам, які уважно слідкують за діями депутатів з балкону. Він не міг не розуміти, що його листування може бути прочитано, сфотографовано або знято на відео», - вважають у профспілці.

 

НМПУ вважає, що фотожурналіст чесно виконував свої професійні обов'язки. «Він побачив як депутат намагається незаконно вплинути на інформаційну агенцію "Ірта-Fax", щоб захистити свого сина, який жорстоко побив дівчину. Зафіксувавши побачене на фото, журналіст розповсюдив цю інформацію, адже вона становить суспільний інтерес. То ж ким має займатися прокуратура - депутатом Ландіком, який цензурує агенцію "Ірта-Fax", чи чесним журналістом Максом Левіним, який сумлінно виконував свої професійні обов'язки?», - йдеться в заяві профспілки.

 

Юридичне бюро профспілки готове захищати члена своєї організації, фотографа LB.ua Максима Левіна та закликає журналістів - членів профспілки не залишатися осторонь та активно висвітлювати цей конфлікт.

 

Сам Володимир Ландік наголошує, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз. Прокуратура кримінальної справи поки не порушувала, а тільки проводить перевірку.

 

Шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна, виїхавши у відпустку за межі України, заявила, що не має наміру повертатися. Вона вважає, що заява Володимира Ландіка - лише привід розібратися з LB.ua і з нею особисто.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7600
Читайте також
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 618
18.07.2012 08:57
Соня Кошкина, LB.ua
19 731
09.07.2012 08:59
Ірина Узлова, «Україна молода»
20 102
30.06.2012 23:15
Ольга Червакова, Korrespondent.Net
32 317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду