Відсутні в рейтингах TNS видання випадають з медіапланування – рекламісти

27 Червня 2012
8918
27 Червня 2012
17:10

Відсутні в рейтингах TNS видання випадають з медіапланування – рекламісти

8918
Класифікація друкованих видань не має для рекламодавців значення, запевняють рекламісти
Відсутні в рейтингах TNS видання випадають з медіапланування – рекламісти

Відмова друкованих видань від участі в маркетингових дослідженнях аудиторії преси, що проводяться компанією «TNS Україна», вплине на розподіл рекламних бюджетів не на користь видання та ускладнить планування рекламодавців. Таку думку висловили представники рекламних агенцій, коментуючи Українській асоціації видавців періодичної преси заяву ділових тижневиків «Бизнес», «Деловая столица», «Власть денег» і «Контракты» про відмову від співпраці з компанією «TNS Україна».

 

Ці тижневики заявили про відмову від співпраці з «TNS Україна» й участі в її маркетингових дослідженнях «MMI Україна» і PMI Regions через те, що журнали «Корреспондент», «Фокус» і «Комментарии» були переведені до групи ділових видань, що призводить, на думку авторів заяви, до маніпуляцій з рейтингами ділових ЗМІ.

 

Рейтинги TNS є єдиною валютою на ринку преси, і видання, що відсутні в рейтингах, випадають з медіапланування, оскільки по них немає жодних незалежних даних, нагадує голова з нетелевізійного баїнгу РА «Медіаком» Ігор Романенко. «Класифікація видань не має принципового значення для клієнтів і є більше внутрішньою інформацією для дослідників і видавців. Для ринку преси в цілому погано, коли видання відмовляються від участі в рейтингах, оскільки губиться загальна картина читацьких уподобань мешканців України», - каже пан Романенко.

 

Для рекламних агенцій насамперед важливо розуміти ефективність медіаносія - показники охоплень за цільовими групами рекламодавця, на що класифікація друкованих видань не має впливу, додає виконавчий віце-президент «Групи АДВ Україна» з медіасервісу Олександр Барановський. «Відмова від участі в рейтингах деяких видань, до якого б класифікатора вони б не належали, позбавить нас можливості об'єктивної оцінки, відповідно, й обґрунтування для рекомендації клієнтам, що, безумовно, вплине на перерозподіл рекламних бюджетів не в бік видань, що не беруть участі в дослідженнях», - вважає пан Барановський.

 

Про те, що відсутність видання в рейтингах TNS ускладнить планування рекламодавців на це видання, каже й баїнг-директор РА «Медіа-прес» Віолетта Скодорова. «Враховуючи, що клієнти зараз дуже чітко відстежують показники планування, розуміють, що існує велика конкуренція на ринку і намагаються використовувати свої медіабюджети з максимальною користю, то без свіжих аудиторних показників нам буде досить складно переконати наших клієнтів в ефективності використання даного видання в якості медіаносія», - зауважує пані Скодорова.

 

УАВПП закликала видавців відкликати заяви про відмову від співпраці з «TNS Україна», що розподіляє видання за тематичними категоріями відповідно до даних класифікатора друкованих ЗМІ, який надає УАВПП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8918
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Q
4317 дн. тому
Кстати, было бы очень интересно услышать также мнения других медиапланеров и рекламодателей помимо тех, что присутствовали в пресс-релизе от УАВПП
Спортивная байка
4318 дн. тому
В боксе это было бы так... Есть какой-то полусредний вес, в котором рубятся бойцы - до крови и до последнего раунда, радуют зрителей, трансляции приносят денег, всем хорошо. И есть супертяжи. Бои неинтересные, бойцов нормальных нет, есть чемпион, да тот больше толкается по рингу и давит массой, чем показывает зрелищный бой. Несмотря на рекламу, зритель на такой бой не идет, рекламодатели не интересуются, телевизионщики крутят носом. Что делать чемпиону -супертяжу и его продюсерам? Можно показывать интересный бой в своей категории, можно подсушиться и уйти в более легкие веса, там где драйв и деньги. Но зачем? Проще договориться с рефери и боксерской асоциацией. И теперь критерием выступления бойца в категории является не его вес, а то, как он себя называет (ему ж виднее, никто не вправе диктовать издателю, пардон, боксеру, кем себя считать - супертяжем или легковесом). И назвался супертяж бойцом полусреднего веса, и вышел он на ринг... А соперники показали кукиш и участвовать в таких состязаниях отказались :( Теперь вот и боксер, и рефери, и ассоциация хором увещевают боксеров, мол, одумайтесь, вернитесь, не понимаете вы в профессиональном шулерстве (зачеркнуто), медиа (зачеркнуто), боксе - ничего... Продолжение следует, да?
инсайдер
4318 дн. тому
кажется, ТНС испугались))) быстренько и мнения пособирали. а господа рекламисты не задумаются, что эта исследовательская компания работает в интересах одного издательского дома и еще пары друзей ДОбрыйвечер? и будут по-прежнему ей доверять? может, соберите мнения по этому поводу?!
Медипланер
4319 дн. тому
Ерунда! Я как не пользовалась исследованиями TNS в медиапланировании так и не собираюсь. Данные некорректные и куплены. И если журнал там в лидерах это еще ничего не значит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду