Ландік вимагає кримінальної справи щодо журналістів LB.ua

27 Червня 2012
9633
27 Червня 2012
14:41

Ландік вимагає кримінальної справи щодо журналістів LB.ua

9633
Підстава – оприлюднення СМС-листування народного депутата восьмимісячної давнини
Ландік вимагає кримінальної справи щодо журналістів LB.ua

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік, член Комітету з питань свободи слова та інформації, звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, здійснене щодо державних чи громадських діячів). У заяві пана Ландіка фігурують шеф-ректор інтернет-видання LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор LB.ua Олег Базар і фотокор видання Макс Левін.

 

27 червня до редакції LB.ua надійшов запит прокуратури Печерського району, яка проводить перевірку за зверненням народного депутата, повідомляє LB.ua. Прокуратура цікавиться, чи працювали в листопаді 2011 року в редакції LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), Олег Базар і Макс Левін.

 

Стаття 163 ККУ передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

 

 


 

 

Володимира Ландіка обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина з допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах», зауважує LB.ua.

 

18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, журналіст LB.ua зафіксував на фото, як нардеп Володимир Ландік у сесійній залі веде смс-переписку щодо долі свого сина, який на той час був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини. Зі змісту листування зрозуміло: для поліпшення іміджу сина Романа Ландік-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть «залучає» журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим.

 

Володимир Ландік на матеріал відреагував досить різко - вимагав, щоб Соня Кошкіна «оприлюднила свої гігієнічні прокладки». Але в прокуратуру звернувся лише вісім місяців по тому.

 

Редакція LB.ua висловлює здивування візитом співробітника прокуратури і не відкидає політичного підтексту справи. «На жаль, його обставини сильно нагадують обставини деяких гучних справ останнього часу. Загальновідомим є факт, що народний депутат Володимир Ландік у силу відомих обставин повинен дотримуватися лояльності до правоохоронної системи. І той факт, що він звернувся з заявою через майже рік, не може не насторожувати», - йдеться в повідомленні редакції.

 

Юристи LB.ua, ознайомившись із запитом прокуратури, не вбачають у діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим паче складу злочину. Водночас, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою, існує ймовірність порушення кримінальної справи в найближчі дні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9633
Читайте також
30.06.2012 23:15
Ольга Червакова, Korrespondent.Net
32 321
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коня Сошкіна
4320 дн. тому
А тепер Соня Кошкіна подасть до суду на "Телекритику" за розголошення її справжнього імені. І буде права.
Коня Сошкіна
4320 дн. тому
А тепер Соня Кошкіна подасть до суду на "Телекритику" за розголошення її справжнього імені. І буде права.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду