Непристойні жарти про українок мали розвінчати стереотипи поляків – керівник радіо Eska Rock

22 Червня 2012
6840
22 Червня 2012
11:23

Непристойні жарти про українок мали розвінчати стереотипи поляків – керівник радіо Eska Rock

6840
Польська радіостанція замість вибачень знайшла пояснення непристойним жартам про українок
Непристойні жарти про українок мали розвінчати стереотипи поляків – керівник радіо Eska Rock

Голова правління компанії Eska Rock S.A. Богуслав Потонєц запевняє, що журналісти польського радіо Eska Rock жартували не над громадянками України, котрі часто працюють домогосподарками в Польщі, а висміювали стереотипи деяких «нечисленних» представників польського суспільства. Про це йдеться в його заяві, яку наводить УНІАН.

 

Це звернення Богуслав Потонєц розповсюдив після того, як низка неурядових польських та українських організацій у Польщі, заявила про наміри подати до прокуратури матеріали про порушення журналістами законодавства, котре забороняє ксенофобські висловлювання, та передбачає за такі вчинки позбавлення волі до трьох років.

 

«Розмова ведучих не мала на меті образити та принизити жінок з України, а навпаки - мала на меті викрити та розкритикувати несправедливі стереотипи, котрі функціонують у свідомості частини (і - на щастя - лише невеликої частини) польського суспільства», - переконує Богуслав Потонєц.

 

За його словами, програма Куби Воєвудського та Міхала Фігурського «є сатиричною та не відображає їх особистих поглядів»: «Автори часто втілюються у різні ролі, аби показати та висміяти дріб'язковість деяких поляків та шкідливі схеми, якими вони керуються», - заявляє керівник радіокомпанії.

 

Богуслав Потонєц також звернув увагу, що програма, в якій прозвучали образливі для українок фрази, була присвячена виграшу матчу збірної України над Швецією та «була знущанням з ментальності деяких поляків», котрі «заздрять» українцям у цьому успіху. Керівник Eska Rock заявив, що його радіостанція та більшість поляків уболівали за збірну України та сподівалися, що хоча б один співорганізатор цьогорічного Євро-2012 потрапить до півфіналу.

 

Нагадаємо, під час програми на радіо Eska Rock 12 червня польські журналісти Куба Воєвудський і Міхал Фігурський дозволили собі такі висловлювання:

 

«Воєвудський: А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною?

Фігурський: Що?

Воєвудський: Я вчинив як справжній поляк...

Фігурський: Ти копнув собаку?

Воєвудський: Ні, я вигнав свою українку (сміх)

Фігурський (сміх): А то добра ідея (сміх). Мені це ще не прийшло в голову. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу.

Воєвудський: Знаєш що, а я заберу свою назад, заберу її гроші та знову вижену (сміх)

Фігурський: Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував.

Воєвудський: Е-е.. я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах (сміх)».

 

Міністерство закордонних справ України розповсюдило заяву, в якій вимагає публічних вибачень від авторів некоректних висловлювань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6840
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду