Голова Донецької ОДА не вірить, що журналіст намагався здійснити на нього замах

21 Червня 2012
9247
21 Червня 2012
15:32

Голова Донецької ОДА не вірить, що журналіст намагався здійснити на нього замах

9247
Голова ОДА Андрій Шишацький вважає, що інцидент штучно прив’язують до нього
Голова Донецької ОДА не вірить, що журналіст намагався здійснити на нього замах

Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький не вірить у те, що журналіст донецького сайту Korrdon.info Максим Касьянов мав намір здійснити на нього замах. Про це йдеться в заяві прес-служби ОДА

 

«Я не вірю у версію про замах. Донецькі ЗМІ прекрасно знають, що охорони в мене ніколи не було і немає. Я вважаю, що цей інцидент хтось штучно намагається прив'язати до мене і співробітників адміністрації». - сказав пан Шишацький.

 

Розслідування інциденту за участю журналіста губернатор взяв під особистий контроль. «Для мене дуже важливе дотримання демократичних свобод, особливо свободи слова в регіоні. Я буду наполягати на об'єктивному розслідуванні події », - додав він.

 

Інцидент з Максимом Касьяновим стався 20 червня у Донецьку перед входом до супермаркету «БУМ» під час перевірки місць реалізації алкоголю, яка відбулася за участю голови Донецької ОДА Андрія Шишацького і першого заступника голови Державної податкової служби України (ДПС) - начальника податкової міліції України Андрія Головача.

 

«Оперативні співробітники ДПС в Донецькій області, перебуваючи перед входом до супермаркету "БУМ", звернули увагу на людину з неадекватною поведінкою (різкі рухи, наявність сумнівного предмета за ременем брюк), - цитує прес-служба Донецької ОДА повідомлення ДПС у Донецькій області. - Не будучи впевненими у його намірах, співробітники ДПС в Донецькій області були змушені затримати його. Людина стала вести себе істерично, не відпускаючи руки від сумнівного предмета. З метою запобігання можливої загрози для громадян, які перебували біля супермаркету, співробітники податкової міліції відтіснили особу, а прибулий наряд міліції затримав його. Під час затримання в чоловіка випала викрутка значних розмірів».

 

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області підтверджує, що 20 червня до Ворошиловського районного відділу міліції нарядом патрульної служби був доставлений донецький журналіст Максим Касьянов, який викликав підозру у оперативних співробітників ДПС в Донецькій області, був ними затриманий і переданий міліціонерам. «В ході огляду у Касьянова були вилучений складаний ніж і викрутка. У свою чергу, затриманий написав заяву з проханням вжити заходів до невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Зібрані за даним фактом матеріали передані в прокуратуру Ворошиловського району м. Донецька для перевірки та прийняття рішення», - цитує прес-служба ОДА міліцію.

 

Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на парковці біля супермаркету «БУМ». Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора, каже він. Згодом стало відомо, що невідомі виявились оперативними співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області.

 

Журналіст написав заяву з проханням вжити заходи щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Згодом його запросили на допит до слідчого. Максим Касьянов стверджує, що слідчий тиснув на нього і вимагав написати щиросердне зізнання в спробі замаху на губернатора. Журналіст написав зізнання такого змісту: «Я щиросердно зізнаюсь, що готував замах на губернатора. Розкаююсь».

 

На даний момент прокуратура проводить перевірку, у тому числі, щоб з'ясувати, чи дійсно з боку працівників прокуратури були примусові дії щодо Максима Касьянова. «За результатами перевірки буде дана правова оцінка події та прийнято рішення про порушення або відмову в порушенні кримінальної справи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду