Донецький журналіст заявляє, що на нього напала охорона губернатора

20 Червня 2012
10248
20 Червня 2012
19:06

Донецький журналіст заявляє, що на нього напала охорона губернатора

10248
Максим Касьянов написав у міліції заяву про напад. Речник ОДА каже, що в губернатора нема охорони
Донецький журналіст заявляє, що на нього напала охорона губернатора

Журналіст донецького сайту Korrdon.info Максим Касьянов заявляє, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького. Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора, повідомив «Детектор медіа» Максим Касьянов.

 

Максим Касьянов, дізнавшись, що Андрій Шишацький сьогодні, 20 червня, має намір боротися з фальсифікованою алкогольною продукцією в супермаркеті, вирішив зняти, як губернатор під'їжджає до магазину. Журналіста цікавило, чи буде губернатор платити за паркування. Максим Касьянов проводив зйомку на мобільний телефон.

 

«Під'їжджає губернатор. Він не заплатив. Далі я підходжу до колег, було близько 5-6 телеканалів. Вони мене бачать. Тоді невідомий підбігає до мене і хапає за руку, кажучи: "Йди сюди". Я запитую його: "Ви хто? Що відбувається?". Без жодних пояснень підбігає інший. Вони мене хапають за руку, за ноги, тягнуть убік. Я кричу: "Допоможіть!". Мене кидають на землю троє людей у штатському, заламують руки, вихоплюють телефон, колупаються у сумці», - розповів журналіст.

 

Максиму Касьянову, за його словами, надягли наручники, після чого до нього й невідомих підійшла патрульна служба міліції. «У відповідь вони кажуть: "Ми охорона губернатора". Так вони представились не мені, а представникам міліції. І це все на очах у преси», - сказав Максим Касьянов.

 

Після цього з журналіста зняли наручники та привели у Ворошилівський районний відділ міліції міста Донецька. Журналіст написав заяву щодо нападу: «У мене забрали телефон, виявилось, що нападники знайшли і забрали з моєї сумки викрутку. Також пропали гроші». Максим Касьянов має намір також подати в міліцію заяву щодо перешкоджання його журналістській діяльності.

 

«Я вважаю, що це тупість неадекватної охорони. Я часто знімав і губернаторів, і президентів, але такої неадекватності не зустрічав. Вони почали кричати, що в мене ніж. А чому ніж, а не кулемет? Тобто, наскільки я розумію, зараз адміністрація або визнає вину охорони, або скажуть, що я хотів напасти на губернатора з викруткою, наприклад. Подивимось, чим це закінчиться», - так журналіст оцінює сьогоднішній інцидент.

 

Після розмови з «Детектор медіаю» Максим Касьянов поїхав на судово-медичну експертизу фіксувати побої.

 

У прес-службі ГУ МВС України у Донецькій області «Детектор медіа» підтвердили тільки інформацію про те, що Максим Касьянов звернувся до міліції. Наразі проводиться перевірка його заяви, опитують всіх учасників інциденту. Детальніші коментарі обіцяють надати згодом.

 

Керівник прес-служби Донецької обласної державної адміністрації Римма Філь, коментуючи інцидент виданню «Остров», зазначила, що люди, які затримували Максима Касьянова, не є охороною Андрія Шишацького. «У губернатора взагалі немає охорони», - сказала вона.

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео - novosti.dn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду