Могилянська школа журналістики знову залишилася без держзамовлення

18 Червня 2012
4841
18 Червня 2012
14:44

Могилянська школа журналістики знову залишилася без держзамовлення

4841
У виші вважають це своєю перевагою
Могилянська школа журналістики знову залишилася без держзамовлення

Міністерство освіти другий рік поспіль не виділило жодного бюджетного місця магістерській програмі «Журналістика» Національного університету «Києво-Могилянська академія», пише «Дело».

 

За словами президента академії Сергія Квіта, загальний розмір державного замовлення для вишу був піднятий до рівня 2010 року. Скорочення торкнулися підготовки журналістів та економістів.

 

Оскаржувати рішення Міносвіти щодо журналістів виш не буде. «Журналістська освіта повинна бути незалежною», - вважає Сергій Квіт. Але президент академії має намір клопотати про збільшення держзамовлення за спеціальністю «Економічна теорія», оскільки цю кафедру «Могилянки» вважає однією з найсильніших в Україні.

 

Минулого року відомство Дмитра Табачника також не виділило «Могилянці» жодного бюджетного місця за спеціальністю «Журналістика». Рішення міністерства стало несподіванкою для керівництва вишу, де вже завершили прийом документів «на бюджет» на ці програми.

 

Щоб вийти із ситуації, академія організувала фонд, який фінансував навчання найкращих студентів на журналістиці. Цього року виш не планує повторювати подібну практику.

 

«Минулого року ми дізналися про відсутність бюджетних місць на журналістську програму після завершення вступних іспитів. Виходило, що абітурієнти, які вступили до нас, не мали можливості подати документи в інші виші. Цього року ми будемо набирати на контракт ліцензійний обсяг студентів - 25 осіб», - повідомив пан Квіт.

 

У Могилянській школі журналістики припинення роботи з держзамовленням вважають перевагою. «Тенденція така, що Міносвіти зменшує державне замовлення, все йде до того, що взагалі відмовляться від держзамовлення на бакалавраті журналістики, - каже в інтерв'ю MediaSapiens директор школи Євген Федченко. - І це збігається з нашою філософією: журналістики потрібно вчити людину, яка вже має освіту, світогляд, професію, а ми її навчимо, як це використовувати з журналістської перспективи. Друга наша перевага - студенти самі обирають, за що платять. Ми абсолютно відверто проголошуємо меню всього, що тут буде, які знання та вміння студенти матимуть на виході. На нашому сайті можна переглянути всі навчальні плани, доробки студентів, інформацію про викладачів: де вони працюють у медіа й чому саме вони викладають певні предмети».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду