Інформація про узгодження проектів з Шуваловим розкрила інструментарій і виконавців цензури – Сюмар

15 Червня 2012
13690
15 Червня 2012
12:02

Інформація про узгодження проектів з Шуваловим розкрила інструментарій і виконавців цензури – Сюмар

13690
Жоден канал не ризикне запускати політичний проект без подібного узгодження, вважає експерт
Інформація про узгодження проектів з Шуваловим розкрила інструментарій і виконавців цензури – Сюмар

Інформація журналістів про узгодження політичних проектів з позаштатним радником глави Адміністрації президента Ігорем Шуваловим розкрила весь інструментарій та виконавців цензури. Таку думку в коментарі «Детектор медіа» висловила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар

 

«Те, що журналісти прямо кажуть про те, що з неформальними радниками глави Адміністрації президента та людьми, які не мають українського громадянства і невідомо, чи працюють тут легально, узгоджуються цілі телевізійні формати і ще з такої важливої політичної тематики, - це однозначно певний елемент втручання в журналістську та редакційну незалежність», - сказала пані Сюмар.

 

Нагадаємо, тележурналіст Євгенія Цвєтанська повідомила, що разом із журналістом ICTV Володимиром Горковенком і шеф-редактором новин «Інтера» Олександром Пилипцем розробляла політичну програму під робочою назвою «Народний кандидат», яку затверджував Ігор Шувалов і «давав добро» на її вихід на Першому національному. Сам Ігор Шувалов це заперечив.

 

За словами Вікторії Сюмар, сьогодні влада намагається керувати процесом творення суспільно-політичного контенту на провідних телеканалах країни. «Однак Шувалов робить це не з власного інтересу як політтехнолог - це відбувається в межах його консультацій провідних посадовців і чиновників, зокрема, Сергія Льовочкіна та Валерія Хорошковського, який не приховував і публічно говорив про те, що консультується в Шувалова. Якщо додати до цього, що Хорошковський є власником групи телеканалів, то ми бачимо по суті весь інструментарій цензури та виконавців цензури».

 

Вікторія Сюмар вважає, що жоден канал не ризикне запускати політичний проект без подібного узгодження. За схожою схемою узгоджуються теми, гості на проект і ведучі. «Цим легко пояснюють вихолощення контенту, який позбавлений гостроти та нових облич. І ми розуміємо, чому зіркові журналісти втрачають роботу, а з'являються слухняні хлопчики та дівчатка, які виконують те, що їм сказали. І це вже не інформування, а машина маніпулювання, на чолі якої стоять ці люди», - додала Вікторія Сюмар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13690
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4319 дн. тому
"Те, що журналісти прямо кажуть про те, що з неформальними радниками глави Адміністрації президента та людьми, які не мають українського громадянства і невідомо, чи працюють тут легально, узгоджуються цілі телевізійні формати і ще з такої важливої політичної тематики, - це однозначно певний елемент втручання в журналістську та редакційну незалежність», - сказала пані Сюмар." Та нє, Вікусю. Це однозначно говорить, що Хохлуяндія, населена хохлуями, приречена.
Срам
4323 дн. тому
Странно вообче,что типа "уважающие себя журналисты" понесли на утверждение к Шувалову проект. Чего тогда можно ждать от них и от этого политшедевра? Стыдно за журналистов ,которые после этого уже перестали ими быть. Просто запахло баблом ...Вот и все.
хехе
4325 дн. тому
капитан Очевидность)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду