Азаров поскаржився, що уряд дуже перепрацьовує через доступ до інформації

14 Червня 2012
3580
14 Червня 2012
17:49

Азаров поскаржився, що уряд дуже перепрацьовує через доступ до інформації

3580
Обсяг роботи Кабміну з інформаційними запитами збільшився в 110 разів
Азаров поскаржився, що уряд дуже перепрацьовує через доступ до інформації

Обсяг роботи з інформаційними запитами в Кабміні після прийняття закону «Про доступ до публічної інформації» збільшився в 110 разів. Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з представниками громадських рад, що відбулася 14 червня, повідомляє «ЛігаБізнесІнформ».

 

«Після прийняття закону "Про доступ до публічної інформації" ви знаєте, наскільки збільшилися запити в уряд і наскільки ми збільшили кількість відповідей? У 110 разів», - зауважив Азаров.

 

За його словами, багато в чому ці запити викликані не інтересами суспільства. «Часто це викликано інтересами опозиційних сил, що хочуть щось знайти і викинути на суд людей. Але у 110 разів збільшилося. І не з глобальних питань, а, наприклад, на якій машині їздить міністр, яку зарплату одержує, куди у відпустку їздить, а де він живе, а як він живе - от ця тема постійно мусується, відволікає секретаріат Кабінету Міністрів. Але ми йдемо на це», - додав прем'єр-міністр.

 

Азаров вважає, що такий інтерес - це неминуче явище перехідного періоду, коли після довгих років закритості робота влади стала доступною.

 

Він вважає роботу свого уряду достатньо прозорою і відкритою, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Тому і є сплеск такого інтересу, і запитів. Пройде якийсь час, і це набридне, стане нормою, і знайшли люди звільняться для виконання іншої роботи, - сказав він. -

У нас уряд відкритий. Я не пам'ятаю жодного рішення уряду, що ми б закрили для суспільства».

 

За словами пана Азарова, уряд практично цілком відмовився від накладення грифа таємності на прийняті акти і використання маркування «для службового використання», залишивши їх тільки там, де це регламентується інтересами держави і стосується питань безпеки й оборони. «Решта ми абсолютно відкрито приймаємо», - відзначив Азаров.

 

Нагадаємо, закон «Про доступ до публічної інформації» набув чинності 9 травня 2011 року.

 

8 травня журналісти оприлюднили 10 фактів, яких не дізнались українці за рік дії закону про доступ до інформації. На прес-конференції також йшлося про те, багато органів влади досі не готові виконувати закон про доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду