Мустафа Джемільов хоче розібратися з цензурою в ДТРК «Крим»

11 Червня 2012
14322
11 Червня 2012
15:38

Мустафа Джемільов хоче розібратися з цензурою в ДТРК «Крим»

14322
Вимагатиме збільшити ефірний час програм кримськотатарською мовою
Мустафа Джемільов хоче розібратися з цензурою в ДТРК «Крим»

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов планує 11 червня зустрітися зі співробітниками і генеральним директором ДТРК «Крим» Валерієм Гуменюком. Про це повідомляє Агенція кримських новин.

 

Нагадаємо, 7 червня керівництво ДТРК «Крим» зняло з ефіру повтор програми «Хаберлер» - новин кримськотатарською мовою. Як вважають журналісти телекомпанії, сталося це через відсутність у випуску будь-якої інформації про президента України.

 

Рішення про проведення зустрічі було ухвалене на засіданні Міллій Меджлісу 10 червня. На зустрічі буде обговорюватися факт цензури над кримськотатарською редакцією ДТРК «Крим». Меджліс має намір досягти припинення тиску на журналістів, збільшення ефірного часу програми «Хаберлер» і покращення матеріально-технічної бази творчого об'єднання кримськотатарських програм.

 

За словами керівника секретаріату Меджлісу Заїра Смєдляєва, для того, щоб «Хаберлер» міг охопити й українські новини, потрібно збільшити ефірний час програм кримськотатарською мовою і забезпечити відповідним матеріально-технічним обладнанням, оскільки воно застаріло. «Щоб кримськотатарські новини могли виходити кількома мовами, потрібно залучити перекладачів», - підкреслив Смєдляєв.

 

У зв'язку із цим, творче об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» вимагає припинити тиск з боку керівництва телекомпанії, збільшити час кримськотатарських новин на 10 хвилин щоденно, покращити матеріально-технічну базу, додати до штатного розпису ТО ставку перекладача.

 

Як писала «Детектор медіа», за словами виконувача обов'язків генерального директора ДТРК «Крим» Валерія Гуменюка, повтор випуску новин від 6 червня не відбувся 7 червня з технічних причин, а не через відсутність сюжетів про президента.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду