Нацрада проліцензувала юридичний канал і канал телемагазинів

6 Червня 2012
10346
6 Червня 2012
13:27

Нацрада проліцензувала юридичний канал і канал телемагазинів

10346
«Право-TV» і TV Sale Ukr
Нацрада проліцензувала юридичний канал і канал телемагазинів

В Україні мають з'явитися нові супутникові телеканали - юридичної тематики «Право-TV» і телемагазинів TV Sale Ukr. 6 червня Національна рада з питань телебаченя і радіомовлення вирішила видати ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Право ТВ"», на попередньому засіданні 29 травня - ТОВ «Розумні покупки».

 

Телеканали планують мовити із супутника Astra 4A, оператор телекомунікацій - компанія «СЕС Сіріус Україна».

 

«Право-TV» стане першим спеціалізованим юридичним каналом, повідомила член редакційної ради Анна Ковалінська, яка презентувала заявку телекомпанії в Нацраді. Мета мовника - підвищення правової свідомості громадян.

 

Телеканал хоче висвітлювати новини законодавства, знайомити з видатними юристами, створювати програми про перебіг судових процесів, давати в ефір інтерв'ю з юристами і фахову аналітику, показувати документальні і художні фільми й серіали на правову тематику.

 

Формат каналу - інформаційно-просвітницький, національний продукт в ефірі має становити 22 години на добу, у тому числі програми власного виробництва - 20 годин 24 години на добу.

 

Телекомпанія зараз будує свою студію і набирає журналістів.

 

«Право-TV» розрахований на глядачів віком 21-60 років - як професіоналів, так і широкі верстви населення, зацікавлені в юридичній консультації, повідомитла представник каналу. «Наша аудиторія - це активні ділові люди, юристи, адвокати, державні службовці, незахищені громадяни, студенти і пенсіонери», - уточнила Анна Ковалінська.

 

Творці каналу мають шість років досвіду в галузі спеціалізованих ЗМІ: випускають «Судово-юридичну газету» і портал sud.ua, повідомила пані Ковалінська.

 

Члени Нацради одноголосно підтримали заяву телекомпанії. 6 червня її розглядали вдруге: першого разу відкладали для доопрацювання документів.

 

За тиждень до цього, 29 травня, Нацрада проліцензувала телеканал TV Sale Ukr, і теж із другої спроби. Щоправда, тепер заява телеканалу була подана від іншої юридичної особи. У листопаді 2011 року заяву на супутникове мовлення з логотипом TV Sale Ukr подавало ТОВ «ТВ Сейл груп», цього разу - ТОВ «Розумні покупки». Директором обох компаній є Олександр Гальвес - директор департаменту розвитку телеканалу ТОНІС.

 

У листопаді при розгляді заявки в Національної ради виникли застереження, що TV Sale Ukr є «клоном» міжнародного каналу-телемагазину TV Sale і відтягне на себе частину українського рекламного ринку. Нині таких зауважень уже не виникало, Нацрада повідомила, що компанія доопрацювала документи і програмну концепцію.

 

TV Sale Ukr буде 21 годину на добу транслювати телемагазини, решту ефірного часу - анонси й елементи оформлення ефіру.

 

Разом з тим Нацрада 6 червня відмовила у видачі ліцензії на супутникове мовлення з логотипом Geos ДП «Студія "Баст"». Телекомпанія подала заяву на закордонне мовлення. За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, за законодавством ліцензіат спершу повинен мати досвід мовлення в Україні, після чого подавати заяву на закордонне мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10346
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sud
4333 дн. тому
Нацрада зробила справжній подарунок до Дня журналіста!!!!! Успіхів "ПРАВО-TV"!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду