«Радіо Ера» купило права на «Євро-2012»

5 Червня 2012
7214
5 Червня 2012
12:49

«Радіо Ера» купило права на «Євро-2012»

7214
Радіокомпанія придбала права на трансляцію всіх матчів чемпіонату в FM-діапазоні
«Радіо Ера» купило права на «Євро-2012»

«Радіо Ера» придбало в УЄФА ліцензію на трансляцію матчів Євро-2012. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор ТРК «Ера» Ігор Лоташевський.

 

Радіокомпанія придбала права на трансляцію всіх матчів чемпіонату в FM-діапазоні, уточнив він. Перемовини з УЄФА тривали впродовж півроку.

 

Із 8 червня, з початком чемпіонату, змінюється сітка мовлення радіокомпанії. «Ключовий проект нашої сітки - це футбольні матчі, які ми транслюватимемо паралельно з телебаченнями. Також в ефірі буде низка спеціальних проектів до Євро», - розповів пан Лоташевський.

 

В ефір упродовж дня виходитимуть щоденники Євро. Зранку планується підсумкова програма про перебіг чемпіонату. Також на «Радіо Ера» буде великий аналітичних проект «Третій тайм», присвячений футбольним матчам.

 

У зв'язку з показом чемпіонату програми «Коло запитань», «Від першої особи» підуть у відпустку та відновлять свій вихід у липні.

 

Національна радіокомпанія України теж отримала права на трансляцію Євро-2012. НРКУ здійснюватиме трансляцію всіх матчів чемпіонату всіма каналами доставки сигналу: на Першому каналі мережі проводового (дротового) мовлення, в FM-діапазоні (зокрема, у Києві на частоті 105 FM), у діапазоні коротких і середніх хвиль, в інтернеті, а також через супутник. Права на трансляцію футбольних матчів НРКУ одержала як член Європейської мовної спілки на підставі договору від 21 травня 2012 року.

 

На українському телебаченні Євро-2012 транслюватимуть Перший національний та «Україна». Телеканали розподілили матчі за лінійками. «Україна» показуватиме у прямому ефірі матчі о 21:45, у тому числі й матчі за участю збірної України в груповому турнірі. Перший національний транслюватиме лінійку о 19:00. А телеканал «Футбол» покаже всі матчі Євро-2012 в кабелі та на супутнику.

 

У зв'язку з тим, що матчі, які виходять на Першому національному, заходитимуть в ефір «Ери», телекомпанія підписала додаткову угоду  з Національною телекомпанією України.

 

«Два роки тому ми підписали глобальну угоду з Першим національним каналом, і у нас є дозвіл Нацради на те, що коли відбуваються такі речі, як Євро-2012, "Євробачення", Олімпійські ігри, які  компанія показує як член Європейської мовної спілки, то ми ці проекти транслюємо в ефірі "Ери". А тепер підписали ще й додаткову саме до Євро», - сказав пан Лоташевський. У зв'язку з трансляцією чемпіонату сітка мовлення телекомпанії зміниться: зокрема, новини виходитимуть о 00:15, а власних проектів у дні матчів не буде. Також канал показуватиме спільний проект з Першим національним - «Щоденники Євро».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7214
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fcw
4335 дн. тому
Самая классная радиостанция страны! Буду слушать Эру в авто, а если дома - то выключу звук в телике(особенно УТ-1 раздражает) и буду слушать эровских комментаторов- они лучшие!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду