Депутат не буде подавати до суду на журналіста

2 Червня 2012
25611
2 Червня 2012
14:22

Депутат не буде подавати до суду на журналіста

25611
Працівники мерії Черкас не в захваті від сюжету про Долину троянд, який зробив журналіст ТРК «Рось» Валентин Чернявський.
Депутат не буде подавати до суду на журналіста
Нагадаємо, що Валентин під час прес-конференції поцікавився у міського голови Черкас Сергія Одарича, куди поділися гроші, які в минулому році зібрали за фотографування для проекту «Фейсвол». Адже тоді черкащани фотографувалися, сплачуючи 30 гривень за кожну фотоплитку. Таким чином, чотири тисячі фотокарток вмонтували у спеціальну стіну. Мер обіцяв, що за отримані кошти закуплять і висадять троянди у Долині троянд.
 
 
 
 
Відповідаючи на запитання журналіста, міський голова сказав, що частину квітів уже висадили, щоправда, коштів на це бракує, оскільки близько 30 % фотокарток робили безкоштовно, «бо про це просили багатодітні, малозабезпечені та пенсіонери».
 
У той же час, соратник мера Черкас, депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян, який безпосередньо опікувався встановленням «Фейсволу», розповів, що насправді ніяких квітів не висаджували, і навіть про те, скільки вони будуть коштувати, не дізнавалися. Також депутат запевнив, що ніхто не фотографувався безкоштовно, усі платили гроші.
 
 

fey

  
 
Сюжет дуже сподобався користувачам Інтернету – його почали поширювати в соціальних мережах. Черкащан обурив той факт, що пояснення мера та його соратника не співпадають.
 
Тим часом, працівники мерії також відреагували. Сергій Одарич заявив, що взагалі не бачив сюжет і щойно його переглянув: 
 
«Прикро зустрічатися із брехливою журналістикою. Мій перший синхрон повністю вирваний із контексту, і до нього зроблена неправдива підводка. Увесь проект був дефіцитним на 20-30 тис грн. Цей дефіцит покрили два мої підприємства - Темп і ДОК. І незрозуміло, до чого тут Ткаченко? Принаймні до Долини троянд він не мав і не має жодного відношення. Судитися я не збираюся. Час все сам розставить на свої місця», - відповів мер.

 
Також ми отримали коментар від керуючого справами Черкаського міськвиконкому Миколи Кудрявцева:
 
«Коментувати фактаж я не можу, тому що тоді вже я в свою чергу буду змушений щось припускати. Я не опікувався «Фейсволом», тому особисто у мене інформації немає. Журналіст сам обирає методи власної роботи - це беззаперечно. Але на мою думку, сюжет був би значно цікавішим, якби спілкувалися не лише з мером і депутатом. Пригадую, що близько десятка осіб займалися проектом минулого року, кожен з яких відповідав лише за частину роботи, тому різнобій у коментарях я сприймаю абсолютно спокійно. Залучення до сюжету депутата Ткаченка навіть без спроби отримати у нього хоча б якісь пояснення теж не схоже не об'єктивну подачу матеріалу, як і посилання на непідтверджені джерела», - зауважив Микола Кудрявцев.
 
Тим часом, деякі працівники прес-служби Черкаського міськвиконкому були більш категоричними:
 
 

kuzlyaev

 

 
Як виявилося, працівники прес-служби були обурені тим, що вкінці сюжету Валентин Чернявський згадав, що в тендері на озеленення та висадку квітів переміг депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко.
 
«Мені написали, що я допустив кілька помилок, основна з яких – це те, що в тендері переміг не Сергій Ткаченко, а Марина Ткаченко. Це його дружина. Я вже зараз готовий подати спростування, що переміг не депутат із фракції Вільних демократів, а його дружина!  Крім того, я не казав, що Ткаченко виграв тендер по Долині троянд. Там жодного слова не було про Долину троянд. Я просто сказав, що «на озеленення та на квіти». Щоб зробити сюжет, я задав однакові питання Одаричу і Казаряну, але відповіді були кардинально іншими. Тож побудував сюжет на цьому. Зараз мені надіслали повідомлення, що будуть подавати на мене в суд. Мовляв, я допустився кількох помилок, і зараз Ткаченко консультується із юристами щодо того, як правильно скласти позов», - розповів у коментарі НародUA Валентин Чернявський.
 
На його думку, депутат Ткаченко взагалі не має жодного стосунку до «Фейсволу», тому в нього не брали коментар.
 
«Його коментар там був би недоречний. Це не аналітичний матеріал, це звичайний інформаційний сюжет, який демонструє, як міський голова відкрито говорить неправду, а словами його ж соратника по партії це спростовується», - підсумував Валентин Чернявський.
 
Сергій Ткаченко не приховував, що обурений сюжетом. Причому, найбільше обурення в нього викликає той факт, що його знімали на відеокамеру через решітку, не повідомивши про зйомку. Він справді виграв сім лотів на озеленення та висадку квітів у місті, проте до Долини троянд не має жодного стосунку.
 
«Це взагалі, по-перше, неправда, що я виграв тендер. Виграла моя дружина. І зйомка ця з-за грат... Я якраз петунію отримував для клумби, яка біля бібліотеки імені Лесі Українки. Хлопці вивантажували і я їм допомагав, а тут знімають через паркан... Прийшли, тишком-нишком зняли і кажуть: «за дивних обставин тендер виграв депутат міської ради». Прийдіть, поспілкуйтеся, я розповім, хто виграв тендер», - сказав Сергій Ткаченко.
 
На наше запитання, чи збирається він подавати до суду, депутат відповів заперечно.
 
«Навіщо воно мені? Просто неприємно», - підсумував Сергій Ткаченко.
 
 
Вікторія Кобиляцька, «Народ UA»
Фото - http://narodua.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Кобиляцька, «Народ UA»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду