Нацрада вимагає від «Поверхности» отримувати нові ліцензії, якщо запускається кілька мовних доріжок каналів

24 Травня 2012
6833
24 Травня 2012
12:29

Нацрада вимагає від «Поверхности» отримувати нові ліцензії, якщо запускається кілька мовних доріжок каналів

6833
Нацрада вимагає від «Поверхности» отримувати нові ліцензії, якщо запускається кілька мовних доріжок каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» у переоформленні ліцензій супутникових телеканалів «Спорт 1» і «Спорт 2» у зв'язку зі збільшенням кількості супутникових ретрансляторів і зміною мови в програмній концепції. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 23 травня.

 

Компанія хотіла переоформити ліцензії для того, щоб запустити дві звукові доріжки, пояснила заступник голови Нацради Лариса Мудрак. Вона просила збільшити кількість супутникових ретрансляторів до двох (Hellas Sat 2 і Astra 1G), а також змінити програмну концепцію в частині «мова».

 

Нарада відмовила, посилаючись на статтю 35 закону «Про телебачення і радіомовлення». Такі зміни тягнуть за собою отримання нової ліцензії, а не переоформлення, вважають у Нацраді.

 

Разом з тим Нацрада задовольнила прохання компанії про переоформлення ліцензій у зв'язку зі зміною складу редакційної ради і параметрів супутника Hellas Sat 2.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6833
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду