Нацрада призначила перевірку УЦТМ

23 Травня 2012
8695
23 Травня 2012
17:54

Нацрада призначила перевірку УЦТМ

8695
За те, що компанія ретранслює більше каналів, ніж у ліцензії
Нацрада призначила перевірку УЦТМ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 травня призначила позапланову перевірку провайдера цифрового мультиплексу МХ-4 - компанії «Українська цифрова телемережа».

 

Проведений Нацрадою 25 квітня моніторинг зафіксував ознаки порушення ч. 5 ст. 42 закону «Про телебачення і радіомовлення»: ресурс мережі, зазначений у ліцензії, - 1 канал, фактично - інший, без дозволу Нацради ретранслюється 7 телеканалів. Крім того, за вказаною в ліцензії адресою офіс компанії відсутній, повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Як відомо, після анулювання ліцензій восьми компаній, які мали мовити в МХ-4, в УЦТМ за ліцензією залишилося двоє мовників - «М2-Естрада» та УНІАН.

 

УЦТМ ще у вересні 2011 року мала намір переоформити свою ліцензію, про що писала «Детектор медіа». Компанія хотіла внести зміни щодо директора, адреси, кількості операторів телекомунікацій та переліку каналів для ретрансляції. Але Нацрада відклала питання про переоформлення ліцензії до моменту вирішення в суді справи про анулювання ліцензії УЦТМ.

 

Тепер Нацрада призначає позапланову перевірку за порушення, які виникли внаслідок непереоформлення ліцензії.

 

Нагадаємо, що Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії УЦТМ у квітні 2011 року за те, що компанія, за словами Оксани Головатенко, систематично порушувала організаційно-технічні, фінансові та інвестиційні зобов'язання, розбудувавши лише 6% із своєї мережі.

 

Розгляд цього позову наразі зупинено, оскільки УЦТМ оскаржила рішення Нацради про звернення до суду по анулювання. Цей зустрічний позов розглядається вже в апеляції, повідомив «Детектор медіа» начальник управління правового забезпечення Нацради Олег Шосталь.

 

Нацрада припускає, що результати нової перевірки УЦТМ стануть ще одним доказом у суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду