Наливайко в УНІАН призупинив наказ про переміщення Харченка

17 Травня 2012
8376
17 Травня 2012
23:21

Наливайко в УНІАН призупинив наказ про переміщення Харченка

8376
18 травня в нього зустріч із трудовим колективом УНІАН
Наливайко в УНІАН призупинив наказ про переміщення Харченка

Президент інформаційного агентства УНІАН Олег Наливайко призупинив наказ генерального директора УНІАН Вадима Осадчого про переміщення головного редактора агенції Олександра Харченка на посаду головного редактора сайту УНІАН. Про це в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» 17 травня на ТВі повідомив Олександр Харченко.

 

Олег Наливайко підтвердив «Детектор медіа» цю інформацію, поки відмовившись від детальних коменатрів і повідомивши, що у п'ятницю, 18 травня, у нього відбудеться зустріч з трудовим колективом УНІАН.

 

Олег Наливайко залишається президентом УНІАН, хоча його було обрано головою Національної спілки журналістів України, оскільки збори акціонерів ще не приймали рішення про його звільнення.

 

Нагадаємо, вчора, 16 травня, шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко вважає таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язує таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями».

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкидає звинувачення в таблоїдизації УНІАН і заявляє, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

 

Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8376
Читайте також
18.05.2012 08:09
Дмитро Білаш, «Радіо свобода»
34 991
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Штолько.
4317 дн. тому
Моя фамилия Штолько, я бывший сотрудник УНИАН.. НИКАКОГО ОТНОШЕНИЯ К ХАМСКИМ КОММЕНТАРИЯм ОТ некоего придурка пользующегося моей фамилией не имею
Штолько
4328 дн. тому
Испугался трогать кипучего бездельника Харченко, чтоб не обвинили в давлении на свободу слова и борьбу с оппозицией. Харченко пора выбирать в депутаты, он становится национальным героем, ни хрена не делая на работе! О, это чудо!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду